Hoe oud zou je zijn als je niet wist hoe oud je was?

28 september 2015
593
Midlife twist

We zeggen het allemaal wel eens: je bent zo oud als je je voelt! Maar wist je dat ook wetenschappelijk is bewezen dat leeftijd slechts een getal is? Uit onderzoek bijkt dat de chronologische leeftijd (het feitelijk aantal jaren sinds onze geboorte) niet altijd gelijk loopt met onze biologische leeftijd oftewel de fysiologische toestand van ons lichaam. Dat betekent dat iemand in feite 60 kan zijn, maar lichamelijk niet ouder is dan 50!

Genen spelen een beperkte rol

Hoewel deze twee getallen bij veel mensen wel degelijk gelijk lopen, blijkt slechts 20% van de biologische leeftijd afhankelijk te zijn van uw genen. De overige 80% is afhankelijk van externe factoren, oftewel hoeveel je beweegt, hoe gezond je eet en hoe lekker je (letterlijk) in je vel zit! Deze invloeden tellen mee gedurende de totale levensloop, dus van jongs af aan wordt bepaald hoe snel het lichaam ouder gaat worden.

Hoe oud zou je zijn als je niet wist hoe oud je was? | Filmpje


[hr]
Beroemd en berucht: de magische 50. Wordt het een goeie ouwe midlife crisis, of zijn de tweede 50 nog beter dan de eerste? In de serie Midlife Twist brengen we een ode aan het tweede levensdeel. De wijsheid, de inspiratie, de hernieuwde vrijheid, en vooral het stukje Paradijsvogel dat iedereen in zich heeft. Bekijk boeiende verhalen over levensgrote thema's, en discussieer vooral mee.
 
Film: Niki Boomkens

Lees ook:  Alles voor een onvergetelijk bezoek aan Berlijn

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down