3 lange fietsroutes in Nederland: voor iedereen wat wils

5 juli 2019
792

Nederland is een erg mooi fietsland, er zijn dan ook talloze geweldige routes te vinden. Als je een fervent fietser bent, dan is het leuk om eens kennis te maken met al deze routes. Wil je meerdere dagen eropuit trekken? Ook dan is er meer dan keuze genoeg. Tip: met een elektrische fiets kan je dagenlang genieten, zonder dat het je lichamelijk te veel wordt. Hieronder vind je 3 lange fietsroutes in Nederland die echt de moeite zijn!

LF Maasroute
Als allereerste van de 3 fietsroutes in Nederland die we gaan beschrijven is de LF Maasroute. Deze 480 kilometer lange route vormt het Nederlandse deel van de Internationale Maasfietsroute EuroVelo 19. Het is een indrukwekkende route, die je langs de meest bijzondere plaatsten loodst: van buitengewoon mooie vestingstadjes en fruitgaarden, over oer-Hollandse taferelen met grazende koeien en dijken tot het bijna on-Nederlandse landschap van het Limburgse Maasdal. En dankzij de vele veerponten die je tegenkomt op de route, kun je de sfeer aan beide kanten van de Maas proeven.

De LF Maasroute geeft je een schitterend beeld van onze relatie met een van de belangrijkste rivieren in Nederland: de Maas. De route begint in Maastricht, waar de rivier Nederland binnenkomt en je fietst helemaal naar de Hoek van Holland, waar de Maas uitmondt in de zee. Mocht je niet genoeg krijgen van deze route, dan kun je de fietstocht verder zetten door België en Frankrijk en zo richting de bron van de Maas fietsen.

fietstochten in nederland


LF Hanzeroute
Bij deze route van 135 kilometer fiets je over vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes langs de IJssel, een van de mooiste rivieren van Nederland. Tijdens deze fietstocht blijf je jezelf verbazen over de adembenemende vergezichten. Je fietst niet alleen door de mooie natuur: je gaat ook van Hanzestad naar Hanzestad, waar je terecht kunt voor een gezellig terrasje, leuke winkels of een dosis cultuur. De LF Hanzeroute is ook één van onze favoriete fietsroutes in Nederland.

Lees ook:  Rondreis in Azië, een unieke ervaring

De IJssel bracht Nederland honderden jaren geleden voorspoed en rijkdom dankzij haar verbinding met de open zee en het Duitse achterland. Volgeladen schepen voeren af en aan en welvarende handelssteden ontstonden: Deventer, Zutphen, Kampen, Zwolle en Doesburg. Deze vijf eeuwenoude Hanzesteden zijn nu de schitterende havens waarlangs de route jou leidt. De historische pakhuizen, oude kades en gotische gevels laten je de geschiedenis herbeleven.

fietstochten in nederland

De Nederlandse Kustroute
570 km lang genieten van zee, strand en duinen: dat is de Nederlandse Kustroute! Je fietst van Sluis naar Nieuweschans en onderweg zorgen fraaie badplaatsen en pittoreske steden voor ontspannen stops. Ook overnachten is geen enkel probleem, er zijn op de route vele mogelijkheden. Op een fietsroute in Nederland als deze is een elektrische fiets een uitkomst.

Tussen Sluis en Den Helder kom je vooral langs langgerekte duinstroken. De route van Callantsoog naar Nieuweschans loopt door een van de meest dunbevolkte en rustige delen van Nederland. Toch biedt dit stuk je veel afwisseling met onder andere het voormalige Waddeneiland Wieringen en verschillende authentieke (terp)dorpen en stadjes.

Heb je er na 570 kilometer nog niet genoeg van? Dan kan je deze route over de grens verder volgen. De Nederlandse Kustroute is namelijk het Nederlandse deel van de Internationale North Sea Cycle Route EuroVelo 12, een hele leuke fietsroute in Nederland!

fietstochten in nederland

Tussen 1 april 2019 en 1 april 2022 vinden er werkzaamheden plaats op de afsluitdijk. Hierbij worden delen van het fietspad tijdelijk afgesloten. Er is een speciale Afsluitdijk fietsbus die je kosteloos langs de werkzaamheden brengt. Het is bij deze route raadzaam om rekening te houden met het gegeven dat deze route je ook langs de Noord-Hollandse Duinreservaat voert. Je hebt hiervoor een toegangskaart nodig. Het natuurgebied ligt langs de Noordzeekust (van Schoorl tot het Noordzeekanaal).

Lees ook:  NOVEMBER | Van de Kunstmaand Ameland tot een cursus ambachtelijk boekbinden

Bron hoofdafbeeldingen en kaarten: Nederlandfietsland.nl

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down