Landschapskunst: Van Gogh in pompoenen en watermeloen

3 oktober 2015
620
Van Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels Magazine

Na zijn afstuderen aan de kunstacademie ging Stan Herd op zoek naar een originele manieren om zich creatief uit te drukken. Hij zocht naar iets 'avant-garde-achtigs', schilderijen in galeries of musea vond hij bij lange na niet spannend genoeg. Toen hij in aanraking kwam met 'landschapskunst' wist hij het meteen: dit is het. Inmiddels maakt hij al 40 jaar enorme kunstwerken in het landschap, die van dichtbij soms niet eens opvallen maar hun beeltenis alleen van een afstandje onthullen.
Eén van zijn bijzonderste werken maakte hij in opdracht van het Minneapolis Institute of Art. Een enorme uitvoering van het beroemde werk 'Olijfbomen met gele lucht en zon' van Vincent van Gogh. Maandenlang was hij bezig met graven, stenen stapelen en gewassen aanplanten. Zelfs pompoenen en watermeloenen kwamen eraan te pas. Op de vierkante meter ziet het eruit alsof Herd gewoon lekker aan het tuinieren is, maar vanuit de lucht ontstaat langzaam een perfecte kopie van de oorspronkelijke Van Gogh, dat bijna gemaakt lijkt te zijn voor deze interpretatie in landschapskunst. Door de compositie van uitsluitend vloeiende vormen is 'organisch' een omschrijving die reeds in originele vorm bij uitstek bij het schilderij paste. En in de nieuwe versie is het dat des te meer: een mooie ode aan van Gogh.
Van Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels Magazine Van Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels Magazine Van Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels Magazine Van Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels Magazine Van Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels Magazine Van Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels Magazine Van Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels MagazineVan Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels Magazine Van Gogh in pompoenen en watermeloenen | Paradijsvogels Magazine

[hr]

Meer natuurkunst? Bekijk ook: Bevroren schoonheid

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Een kunstzinnige ode aan de paddenstoel

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down