Kunstenares maakt levensgrote installaties van geborduurde bloemen

10 april 2018
465

Amanda McCavour maakt grote installaties van kleine geborduurde bloemen, kristallen of andere bijzondere natuurverschijnselen. Meestal hangen de tientallen creaties aan lange draden naast elkaar en vormen zo samen een geheel. De kleine kunstwerkjes worden op een bijzondere en unieke wijze gemaakt.

Inspiratie

Amanda vind haar inspiratie op veel verschillende plekken. Ze raakt steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop planten groeien en ze maakt dan ook veel wandelingen in de natuur. Ze vind wandelen een goede manier om geïnspireerd te raken, omdat je constant de tijd hebt om de natuur om je heen te observeren. Ze vind ook inspiratie door veel te tekenen. Voor haar werken het tekenen en wandelen beide als een filter voor haar gedachtegang en creatieve proces.

Elk project is anders, maar meestal start ik met het bestuderen van foto's van de dingen die ik wil maken. De manier waarop ik deze vind, is nogal verschillend.

Soms kijkt ze naar persoonlijke foto's en andere keren zoekt ze op Google of bezoekt ze een museumvoor inspiratie.

De tekst gaat verder onder de foto's

geborduurde

geborduurde

geborduurde

Schetsen

Nadat Amanda allerlei foto's en informatie heeft gevonden gaat ze over op het schetsen. Ze gebruikt een speciaal tekenprogramma waardoor ze meerde schetsen over elkaar kan maken. Zo kan ze het effect van de meerdere creaties achter en naast elkaar goed overzien.

De tekst gaat verder onder de foto's

geborduurde

geborduurde

Naaimachine

Dan is het tijd om met de naaimachine aan de slag te gaan. Ze begint met een witte draad, deze is bijna onzichtbaar aangezien Amanda's kunst vaak in een witte galerie wordt tentoongesteld. Nadat de basis klaar is begint ze met de meest lichte kleur van het kunstwerkje en werkt ze langzaam toe naar de donkere kleuren.

Als er genoeg draad is om het werkje bij elkaar te houden, los ik het stukje stof op in water. Dit is spannendste deel voor mij!

Als ze tekent en en begint met naaien oogt het kunstwerkje meestal wat stijf. Wanneer ze het tijdelijke oppervlak oplost wordt het werkje eindelijk levendig en krijg het zijn eigen beweging en zachtheid.

Lees ook:  Dit is wat er gebeurt wanneer je scheikunde en potten bakken combineert

De tekst gaat verder onder de foto's

geborduurde

geborduurde

03_Taubman-Museum_Neon-Clouds_Detail-1-1024x421

geborduurde

geborduurde

Vind je deze kleine geborduurde werkjes prachtig? Japanse kunstenares Ipnot maakt ook driedimensionale borduurkunst. Ze heeft onder andere vogeltjes, tomaten, sushi en koffie in haar collectie!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down