Kunstenaar maakt enorme handen en vraagt zo aandacht voor het klimaat

29 mei 2017
1110

Dat de aarde aan het opwarmen is staat buiten kijf. Zeker in een stad als Venetië zijn de gevolgen van klimaatverandering direct zichtbaar, het water is daar de afgelopen 100 jaar 23cm gestegen. Venetië was voor kunstenaar Lorenzo Quinn dan ook de perfecte plek om tijdens de kunstbiënnale aandacht te vragen voor het klimaat.

Hij doet dit op een wel hele unieke manier: twee enorme handen die uit het water steken en extra steun lijken te geven aan de noodlijdende gebouwen van Venetië. Of zijn het juist twee handen die lijken te verdrinken? Het was een bewuste keuze om juist dit deel van de mens te gebruiken voor dit kunstwerk: "Ik wilde het moeilijkste en meest technisch ingewikkelde onderdeel van het menselijk lichaam boetseren, de handen. Deze hebben zoveel macht, ze kunnen liefhebben, haten, creëren en vernietigen."

Volgens Quinn is Venetië een belangrijke plek voor de kunst: "het is een stad waar vele kunstenaars zich al eeuwen laten inspireren en om dat te kunnen blijven doen hebben we echt de steun nodig van deze generatie en degene die nog gaan komen, omdat het bestaan van Venetië wordt bedreigd door klimaatsverandering."

Beeld | Cate Love Camelia via Instagram

Beeld | Cate Love Camelia via Instagram

Beeld | DJ Head via Instagram

Beeld | DJ Head via Instagram

Beeld | Giacomo Click Moceri via Instagram

Beeld | Giacomo Click Moceri via Instagram

Beeld | Lorenzo Quinn via Instagram

Beeld | Lorenzo Quinn via Instagram

Beeld | Halcyon Gallery

Beeld | Halcyon Gallery

Beeld | Lorenzo Quinn

Beeld | Lorenzo Quinn

In onderstaande filmpje kan je zien hoe de handen zijn vervoerd en verplaatst:

Lees ook:  Dit Noorse psychiatrische ziekenhuis probeert zo min mogelijk medicijnen te geven

Filmpje via Lorenzo Quinn

De Kunst biënnale Viva Arte Viva van Venetie, waarbij je op verschillende locaties in de stad allerlei kunstwerken kan bekijken van 120 kunstenaars, loopt nog t/m 26 november.

Wil je nog meer indrukwekkende beelden zien met een grote impact op hun omgeving? Kijk dan eens naar dit artikel. 

via Bored Panda

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down