Prachtige gehaakte kunstwerken van kant en hout

7 september 2017
1568

De Hongaarse Ágnes Herczeg creëert kantwerken van vrouwelijke figuren en concentreert zich hierbij voornamelijk op hun dagelijkse bezigheden of momenten van overpeinzing. Zo varieert haar werk van een vrouw die aan het werk is op het land tot een vrouw die je met haar hand op het hoofd ziet nadenken.

Oefening baart kunst

Ágnes studeerde in de jaren '90 Textielbehoud aan de Hongaarse Universiteit voor Beeldende Kunst en heeft zich in de loop der jaren verschillende methoden eigen gemaakt, waaronder de naaldkant techniek en macramé.

Ze werkt graag met natuurlijke materialen. Zo zijn de draden die zij gebruikt plantaardig en verwerkt zij stukjes hout die zij buiten vindt in haar haakwerk. Dit hout doet bijvoorbeeld dienst als een vissersbootje, een raamkozijn of stoel.

Schaduweffecten en gezichtsuitdrukkingen

Het is bewonderenswaardig hoe Ágnes het voor elkaar krijgt sommige gezichten die zij haakt van gezichtsuitdrukkingen kan voorzien. Ook speelt zij met schaduw- en lichteffecten door met donker en lichtgekleurd draad te werken.

Voor dit werk heb je veel engelengeduld nodig. Het is een tijdrovend proces en het kost Ágnes een paar dagen om een miniatuurwerkje af te krijgen. Dit zit vooral in het feit dat ze over elke stap nadenkt. Zij zegt hierover:

Design is een significant onderdeel van het creatieve proces, omdat ik niet alleen moet nadenken over de visuele aspecten, maar ook over de structuur en de volgorde van de individuele stappen.

Meer van Ágnes' werk is te zien op haar Facebookpagina. Haar werk is te koop via haar website.

 

herczeg 2

herczeg 4

herczeg 5

herczeg 6

herczeg 7

herczeg 8

herczeg 9

herczeg 10

herczeg 11

herczeg 12

herczeg 13

herczeg 14

herczeg 15

herczeg 16

herczeg 17

herczeg 18

herczeg 19

herczeg 20

herczeg 21

herczeg 22

herczeg 3

Dat bepaalde mensen met naald en draad kunstzinnige wonderen kunnen verrichten bewijst ook de Iraanse Maryam Ashkanian. Voor haar serie Sleep heeft zij slapende mensen op kussens geborduurd

Lees ook:  Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down