Je lekker in je vel voelen: 10 tips

24 maart 2022
668
een mooie midi jurk

Iedereen voelt zich wel eens neerslachtig. Zeker tijdens de donkere maanden komt een dipje vaker voor. Het goede nieuws: de lente is weer in zicht! De dagen worden langer en de zon komt vaker tevoorschijn. Dat zorgt direct al voor een positieve boost. Kun je ondanks dit mooie vooruitzicht nog wel een aantal oppeppende tips gebruiken? Hieronder lees je 10 tips om je lekker in je vel te voelen.

 

Tip 1. Praat over je zorgen

Zit je ergens mee? Praat er dan over met iemand. Dit kan je partner zijn, een goede vriendin, je moeder of eventueel een professional zoals een psycholoog. Het lucht echt op!

 

Tip 2. Zoek het zonnetje op

Zonlicht is een goede bron van vitamine D. Daarnaast heeft het direct een positieve invloed op je gemoedstoestand. Zie je het lentezonnetje tevoorschijn komen? Ga dan eventjes naar buiten en voel de warme zonnestralen op je huid. Vergeet natuurlijk niet om je goed in te smeren met zonnebrandcrème.

een mooie midi jurk

Tip 3. Eet lekker én gezond

Het is goed om jezelf regelmatig te trakteren op iets lekkers. Nog belangrijker is om een gezond eetpatroon aan te houden. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende vezels, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Hoe gezonder het lichaam, hoe beter je in je vel zit.

 

Tip 4. Beweeg regelmatig

We weten allemaal dat je regelmatig moet bewegen. Probeer een sport of activiteit te vinden die niet alleen goed voor je is, maar waar je ook blij van wordt. Dat is een win-winsituatie!

 

Lees ook:  Op solo vakantie voor je persoonlijke ontwikkeling

Tip 5. Trek je lievelingsoutfit aan

Trek je favoriete outfit aan en tover meteen een glimlach op je gezicht. Je mag jezelf natuurlijk ook eens trakteren op een nieuwe look. Bijvoorbeeld een mooie midi jurk om je alvast voor te bereiden op de zonnige dagen. Probeer verschillende modellen en stijlen uit en kies de jurk waar jij écht vrolijk van wordt. Hou je niet zo van winkelen in de stad? Bestel dan een aantal jurken online zodat je op je gemak kunt passen. Onze tip: kijk eens naar een luchtige A-lijn jurk of een fleurige blousejurk met het accent op de taille.

een mooie midi jurk

Tip 6. Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Schrijf iedere ochtend of avond op waar je dankbaar voor bent. Dit is ook heerlijk om later terug te lezen.

 

Tip 7. Neem jezelf mee op date

Ga vaker wat leuks doen in je eentje. Van shoppen of wandelen tot in je eentje naar de bioscoop.

 

Tip 8. Probeer ontspanningsoefeningen

Kom tot rust met ontspannings- of ademhalingsoefeningen. Probeer bijvoorbeeld een bodyscan of adem diep in richting je buik. Er zijn online veel oefeningen en video’s over te vinden. Een meditatie app is ook een goede optie.

een mooie midi jurk

Tip 9. Gun jezelf een wellness dagje

Plan eens een wellness momentje in voor jezelf. Dit kun je gewoon thuis doen met jouw favoriete beauty- en verzorgingsproducten.

 

Tip 10. Wees minder streng voor jezelf

Probeer wat liever voor jezelf te zijn. Het is oké om fouten te maken, om rust te nemen en vaker voor jezelf te kiezen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down