Japanse kunstenares schildert het hele dierenrijk op stenen

10 maart 2017
1216

De Japanse Akie Nakata noemt zichzelf een 'steenkunstenaar' en maakt prachtige schilderingen van dieren op grote kiezels. Van kuikens tot otters, tijgers en uilen - voor elke vorm en kleur steen weet ze wel een beest te bedenken. Akie verzamelt alle stenen die ze beschildert zelf, voor haar is het proces van het zoeken, vinden en selecteren onderdeel van het eindresultaat waarbij elk dier precies die steen heeft toebedeeld gekregen die erbij past.

Zelf zegt ze hierover: "Ik wil het leven dat in de steen zit naar boven brengen. Daarom ga ik heel voorzichtig te werk. Stap voor stap bekijk ik bijvoorbeeld of ik de rug van een dier wel op de juiste plek van de steen schilder. Voelt het goed? Past het bij de natuurlijke vorm van de steen?"

Hieronder zetten we een paar exemplaren op een rij die direct in het oog springen. Op Instagram zie je er nog meer.

akie2 akie3 akie4 akie5 akie6 akie7 akie8 akie9 akie10

Lees ook:  Simpele goudvissen, tot in perfectie uitgevoerd

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down