Japanse kunstenaar maakt kunstwerken van groente en fruit

28 april 2017
518

Japan kent een rijke traditie als het gaat om het bewerken van voedsel tot kunstwerken, mukimono genaamd. Waarschijnlijk heb je in een Japans restaurant wel eens een kunstig gesneden wortel voorbij zien komen. Maar de kunstenaar Gaku tilt het bewerken van de fruitschaal naar een heel ander niveau en maakt de meest prachtige - en eetbare - creaties.

Een van de uitdagingen is dat hij snel moet werken, groente en fruit verkleurt nu eenmaal snel wanneer de schil het vruchtvlees niet meer beschermt. Afhankelijk van het ontwerp zijn alle creaties binnen een paar minuten gemaakt. Volgens Gaku is de banaan een van de fijnste vruchten om mee te werken, "het is goedkoop en heel makkelijk om te bewerken." De patronen in de bananen, courgettes, appels, en broccolistronken vinden vaak hun oorsprong in oude Japanse motieven.

Uiteraard rijst de vraag wat hij doet met alle creaties als ze af zijn. Het antwoord is simpel: "ik eet ze allemaal op." Geïnspireerd om de fruitsalade dit weekend een creatieve draai te geven? Op Instagram zie je nog meer van zijn groente- en fruitkunst.

gaku2 gaku3 gaku4 gaku5 gaku6 gaku7 gaku8 gaku9 gaku10 Schermafdruk 2017-04-28 12.06.00 Schermafdruk 2017-04-28 12.06.20 Schermafdruk 2017-04-28 12.06.56

 

Lees ook:  Japanse kunstenares maakt delicate zeedieren van papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings