Slaap in deze prachtige trekkershut midden op de Drentse heidevelden

1657 VIEWS
Slaap in deze prachtige trekkershut midden op de Drentse heidevelden

Sprookjesachtige eikenbossen, oeroude heidegronden, uitgestrekte stuifzandgebieden, verborgen vennen en zeldzame hoogveengebieden: middenin het Drentse landschap staat natuurcamping de Voscheheugte. Met prachtige sterrenhemels en indrukwekkende zonsondergangen is slapen in een trekkershut dé manier waarop je je echt één kunt voelen met de natuur. Drie mooie houten hutten, afgelegen aan de rand van het terrein, bieden je een unieke ervaring waarbij je slaapt in een ongerept stukje land met het comfort van een bed and breakfast. 

Trekkershut: slapen in ongerepte natuur

De Vos, de Ree en de Fazant: zo heten de van sloophout gemaakte trekkershutten aan de achterkant van het terrein. De eigenaren van de Voscheheugte bouwden ze als kleine, duurzame kunstwerken in de ongerepte natuur. Iedere trekkershut is in het bezit van grote raampartijen, waar doorheen je geniet van 360 graden schitterend uitzicht. De perfecte plek om te mediteren, spelletjes te spelen of een boek te lezen en zo tot rust te komen.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

trekkershut

trekkershut

trekkershut

Verborgen pareltjes van de omgeving

Het terrein ligt direct aan natuurgebied het Mantingerzand, een veelzijdig gebied waarin ook veel dieren te vinden zijn. Reeën, vossen, dassen, buizerds en hazen zijn nog maar een kleine selectie. Vlak naast het terrein van de Voscheheugte vind je ook hooglanders, grazend in de heidevelden. In de nattere delen krijgen klokjesgentiaan en moeraswolfsklauw de ruimte om te groeien. Er zijn speciale fiets en wandelroutes uitgestippeld voor gasten die direct beginnen bij de ingang van de camping en die je langs de mooiste (verborgen) plekjes van de omgeving brengen.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

trekkershut

Schoenen uit en ontdekken maar

In de buurt is er ontzettend veel te doen, een aparte pagina op de site geeft je talloze tips die door de eigenaren persoonlijk zijn verzameld. Loop bijvoorbeeld bij mooi weer het blote voeten pad dat je door Groningen, Friesland en Drenthe brengt. Of maak je verblijf heel bijzonder met een rondvaart in een luchtballon. Het uitzicht van boven over het landschap schijnt adembenemend te zijn. Ook een bezoekje aan de nieuwe botanische tuin is de moeite waard. Hier staan onder andere bijzondere kleine ginkgo’s, die ook wel levende fossielen worden genomen. De bomen in de Hangende Tuin zijn traditioneel ingedeeld per werelddeel.

trekkershut

Elk seizoen z’n charme

In de Voscheheugte huist ook een populair eethuis waar ontbijt, lunch en diner worden voorzien, maar waar je ook goed terecht kunt voor een borrelplankje, afzakkertje of warme chocolademelk. Zelf koken in de trekkershut kan ook, deze is voorzien van een keukentje en kleine badkamer. Strijk met mooi weer neer op het terras aan de hut of de picknicktafels in het hoge gras. Elk seizoen heeft hier zijn eigen schoonheid. De sneeuw brengt iets magisch, maar zelfs een dag met wind en storm hebben zo z’n charme vanaf je plek bij de open haard. Een bijzondere bestemming voor wie zich graag even wil terugtrekken in de natuur.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

trekkershut

trekkershut

Reserveren kan via de website van de Voscheheugte, waar je ook een natuurkampeerkaart kunt aanschaffen mocht die nog niet in je bezit zijn.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

 

MEER INSPIRATIE

Kom tot rust in de groene schatkamer van het Zuid Limburgse Heuvelland
Ultiem relaxen in een Portugese boerderij in de Alentejo
Slapen in de sneeuw: de mooiste accommodaties in Fins Lapland
Kamperen onder de sterrenhemel in Drenthe