Over ballonnen en het vinden van geluk

30 juli 2014
80
geluk en ballonnen

Stof tot nadenken:
50 Mensen volgen een seminar. Op een gegeven moment geeft de spreker iedereen een ballon en een pen, en hij vraagt ze hun naam op de ballon te schrijven. Alle ballonnen worden in een andere kamer verzameld. De groep wordt vervolgens gevraagd om in deze kamer binnen 5 minuten de ballon te vinden waar hun naam op staat.
Er ontstaat chaos. Iedereen zoekt met woeste haast in de berg stuiterende ballonnen, botst tegen elkaar aan en duwt elkaar opzij. Na 5 minuten is nog niemand erin geslaagd om zijn eigen ballon terug te vinden. Nu vraagt de spreker om de eerste ballon binnen handbereik te pakken, en deze aan degene te geven wiens naam op de ballon staat. Het resultaat? Binnen 5 minuten heeft iedereen zijn eigen ballon weer terug.
De spreker maakt zijn punt: 'Dit is precies wat er dagelijks in ons leven gebeurt. Mensen zoeken vaak naar geluk zonder te weten waar ze het kunnen vinden. Geluk zit in het geluk van anderen. Maak anderen gelukkig en vind zo ook je eigen geluk.'
Bron: Themetapicture.com

Lees ook:  Handgemaakte vlinders van stof

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Waar moet je aan denken als je gaat reizen?

9 tips over wat te doen in Venlo

Tips voor een duurzaam leven

Tips voor een betere nachtrust

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings