"Het bouwen van een tiny house is best een uitdaging"

13 april 2016
251
tiny house marjolein

Vorige maand ging de bouw van Marjolein Jonker’s eigen tiny house nog als een speer. Nu heeft Marjolein te kampen met een paar flinke tegenvallers, maar ze kreeg ook hartverwarmende hulp van totale vreemden. Tja, het is in ieder geval niet saai om je eigen tiny house te bouwen! 

[quote text_size="small"]

"Ontzettend balen, want ik leefde zó naar die einddatum toe"

[/quote]

Later verhuizen

Ondanks d

Het tiny house van Marojein vordert gestaag!

Ondanks de noeste arbeid van timmerman Dimka en vele andere vrijwilligers, bleek deze maand dat de planning niet gehaald gaat worden. De verhuisdatum van Marjolein verschuift nu naar half mei: ‘Ontzettend balen, want ik leefde zó naar die einddatum toe. Het is gigantisch druk en ik ben er enorm aan toe om gewoon in mijn huisje te wonen en even bij te komen. Ik moet echt even een soort vakantie nemen zodra ik er woon.’

Naast het bouwen van haar eigen tiny house geeft Marjolein nu namelijk ook samen met Monique van Orden presentaties over tinyhouses aan onder andere lokale politici en geïnteresseerde burgers. ‘Ik ken Monique via mijn Tiny House Nederland Facebookpagina en ondertussen zijn we dikke vriendinnen. We zijn al in Hoorn, Bergen en Bussum geweest en 8 april gaven we een presentatie in Alkmaar. De zalen zitten bomvol. Voor Alkmaar waren er zelfs zoveel geïnteresseerden dat we op zoek moesten naar een grotere locatie. Het is superleuk om te doen, maar ook erg veel naast mijn vaste baan en al het geregel voor mijn eigen huisje.’

[quote text_size="small"]

"Ik heb een oproep op Facebook gedaan en binnen no time bood een wildvreemde aan om mijn huisje met zijn auto naar Huizen te rijden."

Lees ook:  Kleine rituelen die de avond glans geven

[/quote]

Op de weegschaal

Naast de uitgelopen planning kwamen er deze maand nog wat andere uitdagingen bij voor Marjolein. Ontwerpers Laurens en Vincent en Dimka zijn lichtelijk bezorgd over het gewicht van Marjolein’s tiny house. Dat mag niet boven de 3.500 kilogram uitkomen, anders mag ze er met een gewone auto niet mee de weg op. En dus moeten ze het tussentijds laten wegen. ‘Toen zaten we meteen met een probleem: hoe krijgen we mijn huisje naar de weegbrug in Huizen? Mijn auto is niet groot en zwaar genoeg. Ik heb een oproep op Facebook gedaan en binnen no time bood een wildvreemde aan om mijn huisje met zijn auto naar Huizen te rijden. Geweldig! Nu dus heel hard duimen dat mijn tiny house niet te zwaar wordt, anders moeten we zaken gaan aanpassen. Ik heb sowieso veel hulp gekregen van onbekenden. Zo bood iemand ook aan om mee te komen klussen omdat we uit de planning liepen. Echt bijzonder.’

[hr]

Anderen bekeken ook: 19 mooie tiny houses om blij van te worden

Tiny houses: minder ruimte = meer ruimte

[hr]

Het zitbadje is er!

Ondanks dat de planning in het geding komt, is timmerman Dimka wel al weer een heel eind opgeschoten: de houtkachel, de lichtstraat in het dak en het dakraam zitten er al in. Ook is hij begonnen met de zithoek en aankomende week gaan de kozijnen en ramen beneden erin. Mooi is de gevelbekleding die net binnen is: ModiWood. Duurzaam hout uit Europese naaldbossen dat zo sterk verhit is dat het vocht er helemaal uit is. Het is bijna net zo sterk als tropisch hardhout en hoeft niet geverfd te worden. Handig, én duurzaam.

Lees ook:  Onderweg maar toch thuis: leven op een tiny woonboot

Hoewel Marjolein af en toe met haar handen in het haar zit, kan ze ook heel blij worden van de kleine dingen die wel gaan zoals gepland. Afgelopen week nam Marjolein namelijk een dag vrij om het zitbadje op te halen in België: het pronktuk van het huis(je)! Dat wordt straks lekker badderen. En af en toe moet je ook van je goede ideeën afscheid nemen: de windmolen heeft Marjolein namelijk toch laten varen. ‘Het levert gewoon te weinig energie op. Ik ga maar ervaren hoe het is met alleen de zonnepanelen.' Mocht ze dan toch elke keer in een koud bad zitten, dan plaatst ze eventueel nog een zonnepaneel extra.

tiny house bouwen

Marjolein in haar zitbad

Op zoek naar een andere plek

Er is één ding waar Marjolein nog geen hapklare oplossing voor heeft. Ze kreeg namelijk plotseling te horen dat ze niet meer tijdelijk op het plekje in Alkmaar kan staan als haar tiny house af is. Door de overweldigende media-aandacht (een vloek en een zegen, dat blijkt..) kan haar verblijf daar niet meer onder de radar blijven en moet ze op zoek naar een nieuwe plek die echt een woonbestemming heeft.

Dus, weet u nog een mooie plek waar Marjolein vanaf half mei tijdelijk haar tiny house kan neerzetten, laat het weten!

Tekst: Kim Nelissen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Beste honeymoon bestemmingen in Nederland

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings