Haute couture borduurkunst op tule

30 oktober 2017
689

Om te borduren heb je niet alleen een vaste hand nodig, maar ook oog voor detail en geduld. Er gaat namelijk best wat tijd zitten in het creëren van een borduurwerk. Dat geldt ook voor de Russische Krista Decor; zij borduurt prachtige voorstellingen van dieren en de natuur.

Mode en tule

Wat bijzonder is aan het werk van Krista, is dat zij borduurt op tule. Een delicaat materiaal waar voorzichtig mee moet worden omgegaan. Het is dun en heeft een structuur van een net, waardoor een beschadiging zo is gemaakt, maar eenmaal tegen de lucht aangehouden lijkt het net of het borduurwerk zweeft. Het doet denken aan de werken van Katerina Marchenko.

Krista heeft zich deze haute couture borduurtechniek eigen gemaakt tijdens een stage bij Valentin Yudashkin; een gerenommeerd Russisch modehuis.

Ik was geïnteresseerd in het verfraaien van kleding en alles wat verbonden was met handwerk, zoals breien en weven. Ook het werken met een verscheidenheid aan materialen vind ik heel fijn.

Natuurlijke inspiratie

De natuur is Krista's grootste inspiratiebron. Zij ontwerpt motieven die voornamelijk bestaan uit vogels, bloemen en bladeren. Ze verwerkt veel kleur in haar creaties en zorgt voor diversiteit door met verschillende materialen te werken, zoals wol, katoen, kralen, parels, stro en linten van zijde.

In mijn borduurwerken houd ik van dierlijke en natuurlijke ornamenten. Simpel gezegd bestaat mijn werk uit de wereld van bloemen en dieren.

Krista betrekt haar publiek graag bij haar proces en heeft een actief Instagram account waar je haar kunt volgen.

decor 1

decor 2

decor 3

decor 4

decor 5

decor 6

decor 7

decor 8

decor 9

decor 10

decor 11

decor 12

decor 13

decor 14

decor 15

decor 16

decor 17

decor 18

decor 19

decor 20

Meer bijzonder borduurwerk zien? Bekijk dan ook deze 9 indrukwekkende schilderijen van naald en draad

Lees ook:  Het glas, maar dan anders

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down