Hartverwarmend: hulp uit onverwachte hoek

29 juli 2015
590

[quote text_size="medium"]
'Niets streelt de ziel meer dan een andere ziel een beetje uit de put te helpen'
Paul Verlaine (Franse dichter 1844-1896)
[/quote]
Wat geeft meer voldoening dan iemand te hulp te schieten, zonder daar iets voor terug te verwachten? Een onverwachte helpende hand van een onbekende kan de dag glans geven, zowel voor degene die helpt als voor degene die geholpen wordt. En een betere wereld begint ten slotte... precies. Geniet van deze 7 voorbeelden van mensen die de wereld eigenhandig een stukje mooier maakten.
Wat was uw meest hartverwarmende ontmoeting met een onbekende? Reageren kan onderaan deze pagina!
1. Nieuwe banden
Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Je kent me niet, maar ik zag dat je auto nieuwe banden nodig heeft en wilde iets aardigs doen voor een onbekende omdat iemand dat ook ooit voor mij deed. Met het bonnetje in deze envelop kun je naar Warehouse Tire op 3rd street gaan en vragen naar Steven Hodges. Hij zal de nieuwe banden gratis onder je auto zetten. Het enige dat ik ervoor terug vraag is dat ook ooit iets aardigs doet voor een volslagen onbekende.

2. De loterij
Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Beste volgende lezer,
Toen ik dit boek leende, had iemand er een winnend lot met een waarde van 100 dollar in achtergelaten. Dat was een fijne verrassing! Het leek me leuk om wat van dit goede gevoel door te geven.
Hierbij jouw aandeel, veel plezier ermee!

3. Regen
Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Ik wilde niet dat je auto nat zou worden. Fijne dag!

4. Water
Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Neem wat water voor jezelf, je kind of je hond. Het is koud en gratis!
Wij houden van Leslieville

5. Autolampen
Random acts of kindness 5
Ik zag dat je je lampen aan hebt gelaten, waarschijnlijk is straks je accu leeg en lukt het niet meer om je auto te starten. Er hangt een blauw verlengsnoer aan het hek en in de kartonnen doos naast het hek zit een acculader. Dit kun je gebruiken om je auto te starten, als je weet hoe het werkt. Het is simpel: verbind de rode knijper aan de positieve uitgang en de zwarte aan de negatieve. Zorg dat de rode en zwarte knijpers elkaar niet raken zolang er stroom op staat. De oplader is ingesteld op 12V en klaar om op te laden. Waarschijnlijk moet je een paar minuten wachten tot de accu is opgeladen. Succes.

6. Bloemen
Random acts of kindness 5
Pluk gerust wat bloemen voor jezelf. Geniet ervan!
7. Oude man
Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Ik zag dat je uitstapte op het kruispunt om een oude man, die gevallen was, te helpen opstaan en oversteken. Ik vond deze uiting van menselijkheid echt bewonderenswaardig, er zijn niet veel mensen die hier de tijd nog voor zouden nemen. Toen ik zag dat je vlak daarna je auto parkeerde besloot ik je dit te geven. Besteed het aan een etentje op mijn kosten. Je hebt het absoluut verdiend. God zegene je.

Via lifebuzz.com
[hr]

Lees ook:  De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down