Hij liet op zijn 60e een baard staan en werd model

24 juni 2016
517

Op een bepaalde leeftijd begin je wellicht te denken dat die levenslange droom nooit meer uit zal komen. Philipe Dumas bewijst het tegendeel: deze 60-jarige Parijzenaar heeft vroeger rechten gestudeerd, maar ging uiteindelijk werken in de reclamewereld en filmindustrie. In 2015 ging het bedrijf waar hij werkte failliet en moest Philipe een nieuwe baan zoeken. Niet makkelijk als je 60 bent. Daarom besloot hij het over een hele ander boeg te gooien en zijn langgekoesterde droom achterna te gaan: een carrière als model.

Eigenlijk denk ik dat ouder worden zo erg nog niet is

Gepensioneerd maar nog niet uitgerangeerd

Toen Philipe zonder werk kwam te zitten liet hij een baard staan. Hij dacht in eerste instantie dat het er rommelig en onverzorgd uit zou zien en hij wilde hem bijna al weer afscheren. Totdat hij merkte dat hij er juist veel complimenten over kreeg. Het inspireerde hem om een post op Reddit te plaatsen: "Gepensioneerd maar nog niet uitgerangeerd. Een laatste gooi naar mijn levenslange droom om model te worden; heb ik het in me?". Tot zijn verrassing kreeg hij overweldigend veel reacties, die allemaal beduidend positief waren. Zijn foto's gingen viraal op het internet en niet veel later ging zijn nieuwe carrière van start.

Alles is mogelijk

Waar de meeste modellen rond hun 35e met pensioen moeten, begon hij juist met modellenwerk ná zijn pensioen en hij heeft inmiddels al aardig wat campagnes en fotoshoots gedaan. De jongere modellen kijken allemaal op naar de man met de grijze baard en tatoeages, en nemen graag een selfie met hem. "Eindelijk denk ik dat ouder worden zo erg nog niet is", zegt hij. Zijn nieuwe droom is om een grote campagne voor bijvoorbeeld Chanel of Dior te doen. "We hebben allemaal dromen. Je weet maar nooit." En inderdaad, zijn verhaal is inspirerend genoeg om ook te leven met de instelling dat alles mogelijk is!

Lees ook:  Gedicht: Bij vloed spoelt de zee ...

Philippe Dumas Philippe Dumas Philippe Dumas Philippe Dumas Philippe Dumas

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings