Greet Moens: "Word wie je bent"

21 april 2017
597

In Antwerpen ontmoette straatfotografe en blogger Misja B. een kleurrijke en bijzonder geklede dame: Greet Moens (1967). Haar opvallende verschijning maakte Misja B. nieuwsgierig naar wie er achter zit. Greet vertelt in het voorbijgaan over haar achtergrond, werk als imago- en kleurencoach (aha, dat verklaart al een deel van de kleurrijke outfit) en geeft een paar garderobetips.

greet moens2

Van diëtiste naar kleurenconsulente

Greet: “Ik heb een opleiding tot diëtiste afgerond, maar ben na de afronding als sales medewerker gaan werken in de pharmacie. Toen 15 jaar geleden een van mijn broers jong stierf, besloot ik vanaf die tijd mijn hart te volgen en te doen wat ik het leukst vond. Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen op het gebied van kleur en styling en werk sindsdien als freelance styliste, imago coach, visagiste en kleurenconsulente. Waarbij mijn studie als diëtiste ook van pas komt. Voeding is ook een belangrijk aspect om er goed uit te zien.”

Kleur maakt sterk

“Kleur is heel belangrijk, niet alleen om er goed uit te zien. Donkere kleuren vertellen weinig over iemands persoonlijkheid, dat voelt voor veel mensen wel zo veilig. Maar kleuren dragen maakt je mentaal sterker, je communiceert door middel van kleur in je kleding. Veel vrouwen zijn van mening dat alleen donkere kleding afkleedt, maar met kleur kun je ook een slank effect creëren.”

greet moens3

“Ik heb 5 jaar als docente kleur, stijl en imago gewerkt. Ik geef imago coaching aan verschillende bedrijven. Maar persoonlijk advies aan vrouwen vind ik ook erg leuk om te doen. Ons lichaam verandert bij het ouder worden, de huidtint verandert. Een beetje ondersteuning kunnen vrouwen in die nieuwe fase wel gebruiken. Samen gaan we met de bestaande garderobe nieuwe (kleuren)combinaties maken.

Lees ook:  Lampen uit de Nederlandse zee (en je kunt ze zelf in elkaar vouwen)

Ik laat ook zien wat bepaalde vormen doen. De meeste vrouwen dragen maar 30% van hun garderobe. Mijn streven is om daar 70% van te maken. Iedereen kan het leren!”

greet moens4

 Complimentjes

“Deze laarsjes heb ik in Londen gekocht, het is een Duits merk. Het lavendel truitje is van COS, het bomberjack heb ik bij H&M gekocht. De rok heb ik in een vintage winkel gevonden. De bril is van het merk Lespecs. Elke dag is een feest, dus draag die mooie kleding! Het maakt je dag goed, je zult zien dat je complimentjes krijgt. Iedere vrouw kan er goed uitzien.”

Je kunt Greet volgen op Instagram.


Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down