Gratis overnachten in een uilencabine in de bossen van Bordeaux

18 juli 2017
345

In de bossen van Bordeaux aan het einde van een steiger rijst een bijzonder kunstwerk uit de grond: een houten cabine in de vorm van drie tegen elkaar aanleunende uilen. Deze cabine is bedoeld voor reizigers, die door het natuurgebied om Bordeaux heen wandelen, om er te kunnen overnachten. 

Les Guetteurs

Het project is gerealiseerd door het hedendaagse kunstbureau Zebra3 en heeft de naam Les Guetteurs (de kijkers) gekregen. Candice Pétrillo was de hoofddesigner van dit project. Zij zegt hierover:

Het idee om voor een vogelthema te gaan kwam heel snel in me op. Na de laatste uitbreiding van de commerciële zone zag ik migranten wervelen in de lucht, op zoek naar het oude, gedroogde moerasgebied.

Het is een ode aan de Franse beeldhouwers François Pompon en François-Xavier Lalanne, die veel dierenvormen gebruikten in hun kunstwerken.

Een houten oase van rust

De cabine is gebouwd op de voet van een steiger en is gemaakt van hout. Multiplex platen doen dienst als veren en ronde ramen stellen de ogen voor van de uilen. De binnenkant is ingedeeld als een loft. Het is een grote open ruimte waar door de ramen veel licht naar binnen komt.

Na een flinke dag wandelen kan je ’s avonds neerploffen op een van de ronde matrassen (doet denken aan een vogelnest) en als het lekker weer is kan je heerlijk buiten zitten op de steiger. Een ding is zeker: het is goed vertoeven in de bossen van Bordeaux.

Wandelen in Frankrijk en gratis overnachten

Naast de uilencabine zijn er rondom Bordeaux nog meer aparte huisjes te vinden om te overnachten. De huisjes hebben allemaal een bijzondere vorm. Zo is er een huisje in de vorm van een schelp en een huisje in de vorm van een wolk langs de waterkant. Je kunt hier – door vooraf te reserveren – gratis verblijven. Dit project is zo opgezet om wandelen in dit groene gebied in Frankrijk te promoten.

Lees ook:  Tips voor het bouwen van je eigen huis

Uil cabine 1

Uil cabine 2

Uil cabine 3

Uil cabine 4

Uil cabine 5

Uil cabine 6

Uil cabine 7

Ook in Nederland zijn er bijzondere plekken om te overnachten. Bekijk voor inspiratie dit artikel.
Smaak te pakken? Bekijk dan zeker onze bezienswaardigheden in Bordeaux eens!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings