Het gevoel van een hooizolder: comfortabel slapen in een strowagen

318 VIEWS
Het gevoel van een hooizolder: comfortabel slapen in een strowagen

In een klein dorpje in Friesland kun je wel heel bijzonder overnachten: in een strowagen. Van buiten lijkt het net op een gewone boerenwagen, maar binnenin zit een klein huisje verstopt, met volledig vrij zicht over de Friese velden. In Bed and Breakfast Gast op Stal kom je tot rust op een echte boerderij en waan je je even helemaal weg van het drukke leven buiten de velden. 

 

Het échte Friese uitzicht

Eigenaren Afke en Jan wonen al jaren in deze oude boerderij. Al snel wilden ze de grote en open ruimtes openstellen voor gasten die wilden genieten van het Friese landschap. Zelfs na een heftige brand gaven zij de moed niet op en herbouwden ze hun gehele boerderij, waardoor alles er nu pico bello uitziet. Grote raampartijen tonen je het meest Friese uitzicht dat je je kunt voorstellen en zorgen ervoor dat je je echt op vakantie voelt.

Artikel gaat verder onder de foto’s>

Gastopstaldrone3_preview

 

strowagen-1_preview

Zweven boven het landschap

In de boerderij zijn er verschillende verblijven om te overnachten, van een kleine studio tot een loft of de oude koeienstal waar je wel met 15 mensen kunt blijven slapen. Maar de meest bijzondere plek is wel de Strowagen. Gebouwd op een echte oude wagen staat een huisje geschikt voor vier personen. De gehele buitenkant is geïsoleerd met balen stro, waardoor het binnen erg aangenaam is. Een metersgroot raam geeft vrij uitzicht over de velden en omdat het huisje anderhalve meter boven de grond staat, lijkt het alsof je zweeft in het landschap.

Artikel gaat verder onder de foto’s>

strowagen55

strowagen-00c

Natuurpad of vogelexpeditie

Wandelingen of fietstochten door het weidegebied zullen zeker een fijne ervaring zijn en het natuurgebied Lauwersmeer ligt op twintig minuten rijden. Ook hier zijn mooie wandelingen uitgestippeld, zoals de orchideeënroute, het natuurpad en de konijnenroute, die je allemaal langs bijzondere plekken, planten of dieren brengen. Op verzoek kan er onder leiding van een deskundige vogelgids een programma in dit gebied worden aangeboden. Maar ook Ameland is zo te bereiken voor een uitstapje naar een echt Waddenstrand.

Artikel gaat verder onder de foto’s>

loft-friesland05_preview

loft interieur_preview

Een zorgeloos verblijf

Bij Gast op Stal geloven ze in een vertrouwelijke band met de huurders. Zo wordt er geen borg gevraagd en is in en uitchecken niet op vaste tijden maar in overleg, zodat je vakantie zo zorgeloos mogelijk wordt. Want dat staat hier centraal: een verblijf waar je rustig kunt genieten van de natuur en elkaar.

Artikel gaat verder onder de foto’s>

gastopstal1

strowagen-00g

Gastopstaldrone1

Zou je ook willen ervaren hoe het is om in een strowagen te slapen? Kijk dan voor meer informatie op de website van Gast op Stal.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

 

 

MEER INSPIRATIE

Kom tot rust in de groene schatkamer van het Zuid Limburgse Heuvelland
Ultiem relaxen in een Portugese boerderij in de Alentejo
Slapen in de sneeuw: de mooiste accommodaties in Fins Lapland
Kamperen onder de sterrenhemel in Drenthe