Gedicht: Droomkind

15 juli 2020
202
Het sprookjesbos | Edvard Munch (1863 - 1944))

Droomkind
 
Kijk, daar, zie jij dat springerige kind?
Vanochtend luisterde zij naar het bloeien
van de bloemen en nu danst zij met de wind
terwijl zij zingt over in een wolkje roeien.
 
Straks speelt zij tikkertje met wat duiven
of zoekt zij in het bos naar een kabouter
of maakt zij een parelketting van druiven
of speelt zij krijgertje met de kleine Wouter.
 
Voor haar zit de wereld nog vol betovering,
maar vader mag alleen aan werken denken,
want hij moet de belasting nog betalen.
 
Dan geeft zijn dochter hem een toverring
en zij gaan samen een toverspreuk bedenken
en dan reist hij mee in haar droomverhalen.
 
Robin Kerkhof, 15 juli 2020

 


Over het gedicht

Voor zijn gedicht van deze week liet onze huisdichter zich inspireren door zijn eigen dochter. Hij beweert dat zij enkele dingen uit dit gedicht inderdaad heeft gedaan, maar welke dat zijn, wil hij ons niet vertellen. Volgens hem is dat ook onbelangrijk. Dit gedicht is voor iedereen die terugverlangt naar een tijd dat je leven nog vol magie zat.

Dit gedicht is overigens een klassiek sonnet. Het sonnet is al eeuwenlang een van de meest populaire dichtvormen in de westerse literatuur. Ook Robin Kerkhof bedient zich graag van deze vorm.


Wie is Robin Kerkhof?

Behalve dichter is Robin Kerkhof ook een liefhebbende echtgenoot en de trotse vader van een speelse dochter van zes jaar. Zijn gezin is voor hem een bron van inspiratie.

Daarnaast is hij de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Dit is een online totaalconcept met als doel om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met positieve poëziebeleving. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Lees ook:  Top 5 meest geboekte vakantiehuizen in Drenthe 2019

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings