Japanse kunstenares maakt delicate zeedieren van papier

24 juli 2017
482

Japanse kunstenares Kiri Ken (wat ‘Snijdend Zwaard’ betekent) maakt uit vellen papier ontzettend gedetailleerde kunstwerken. Met haar scalpel snijdt ze figuren uit tot er wezens ontstaan die schets bestaan uit hele dunne lijnen. Dat maakt de kunstwerken heel fragiel, maar ook magisch mooi. Haar voorstellingen bestaan voornamelijk uit zeedieren.

Creativiteit verveelt nooit

Hoewel we al veel papierkunst hebben laten zien - zoals deze architectonische ornamenten die uit honderden lagen papierbestaan en deze trekvogels die uit landkaarten worden gesneden - blijft het fascineren hoe creatief mensen zijn en hoe iedereen zijn of haar eigen draai weet te geven aan een bepaalde kunstvorm.

Geduld en liefde baren kunst

Het is prachtig hoe Kiri Ken de anatomie en beweging van kreeftjes, kwallen en waterplanten met zoveel detail weet te verbeelden. Hier moeten heel veel uren aan geduld en liefde hebben gezeten.

Kiri Ken 2

Kiri Ken 3

Kiri Ken 4

Kiri Ken 5

Kiri Ken 6

Kiri Ken 7

Kiri Ken 8

Kiri Ken 1

Meer papierkunst zien? Ook deze Britse kunstenares weet zeer gedetailleerde kunstwerken te snijden uit papier.

Lees ook:  'Geschilderde' portretten van kleurrijke bloemen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down