Fietsvakantie Frankrijk? Lees onze 6 favoriete tips!

23 juni 2020
611
Fietsvakantie Frankrijk

Een fietsvakantie in Frankrijk leidt je door de mooiste natuurgebieden met korte en lange fietstochten. Als je door Frankrijk wilt fietsen, heb je een ruime keuze uit allerlei prachtige fietsgebieden. Wij helpen je graag op weg met het uitzoeken van de leukste regio’s om te fietsen. Lees hier onze 6 favoriete tips voor een geweldige fietsvakantie in Frankrijk!

  • Fietsen langs de rivier de Loire

Een fietsvakantie langs de rivier de Loire brengt je langs een afwisselende natuur met wijngaarden en bossen. Tijdens de fietsroute is er bovendien alle gelegenheid om een van de leuke steden te bezoeken, zoals Chinon en Saumur. Zo is het eveneens mogelijk om bezienswaardigheden te bezichtigen tijdens de fietsvakantie langs de Loire. Bijvoorbeeld de abdij van Fontevraud. Een van de bekendere fietsroutes in de Loirestreek is Loire à Velo die ook geschikt is voor een gezinsvakantie op de fiets.

Fietsroutes met heuvels in de Provence

De Provence in Frankrijk is een geweldige regio voor een fietsvakantie. Stippel je eigen fietsroutes uit door de Provence, zoals in de streek Luberon in het zuiden van het land. Luberon is een bergmassief en het gebied kenmerkt zich door rotsformaties, wijngaarden en heuvels. Er zijn in deze streek pittoreske dorpen en middeleeuwse stadjes, zoals Gordes. Het dorp Roussillon dat bekend staat om de okergroeve is eveneens aan aanrader om tijdens de fietsvakantie in Frankrijk aan te doen. Beide plaatsen zijn op een heuvel gelegen en dat geldt eveneens voor Ménerbes met een historisch kasteel en een oude klokkentoren. Overigens is de Provence voor mountainbikers eveneens een paradijs met meer dan vijftienhonderd kilometer aan trails.

Lees ook:  De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Fietsvakantie Frankrijk Provence

  • Eilandhoppen tijdens de fietsvakantie in Frankrijk

Frankrijk biedt voor een fietsvakantie de gelegenheid om te eilandhoppen. Op deze manier ontdek je in de Vendée zowel de pracht van land als van zee. De omgeving met wadden wisselt af met kreekjes en zoutpannen. Het eiland Noirmoutier heeft een schitterend lang strand en authentieke visserhavens. Hop naar het volgende eiland iLe d’Yeu dat zich kenmerkt door de witte huisjes. Tussen de kliffen van de rotsen vind je hier prachtige zandstrandjes. Dit is een fietsvakantie in Frankrijk die onder meer ook geschikt is voor gezinnen met kinderen.

  • Fietsen in de Ardèche

De Ardèche is een schitterend gebied dat aan de Provence grenst. In Saint-Félicien vindt er jaarlijks het fietsevenement ‘Ardechoise’ plaats. Dit is een van de grotere fietsevenementen waar toertochtfietsers aan deelnemen. Er zijn verschillende routes om een keuze uit te maken en het evenement duurt drie dagen. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen weeg te vinden in de Ardèche tijdens een fietsvakantie in Frankrijk.

https://www.instagram.com/p/CAjzFhFCeZT/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

  • Fietsroutes langs de kust van Normandië

De kust van Normandië is uitgestrekt en leent zich perfect voor een fietsvakantie in Frankrijk. De geschiedenis spreekt hier voor zich en de natuur is de ene keer lieflijk en de andere keer heel ruig. Breng tijdens een van de fietsroutes lang de Normandische kust ook een bezoek aan de abdij Mont St. Michel die in een baai is gelegen.

  • Pittig klimmen tijdens een fietsvakantie in Frankrijk

Houd je van een uitdaging tijdens een fietsvakantie in Frankrijk? Dan is het zeker aan te raden om op de fiets door de Pyreneeën te klimmen. De bergen zijn steil en vormen een ware uitdaging. Het is een perfecte omgeving voor wielrenners, maar ook voor mountainbikers.

Lees ook:  Alles over een bezoek aan het wereldwonder Machu Picchu

https://www.instagram.com/p/Bz4-LFTIwvs/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down