Een garderobe van papier

20 november 2016
494

De Griekse kunstenaar Stratis Tavlaridis heeft als missie om mensen met meer aandacht naar alledaagse dingen te laten kijken. Zijn shirts, vesten en zelfs ondergoed maakt hij allemaal van papier. Ook heeft hij een schitterende serie gordijnen en tafelkleden gemaakt. Met prachtig gedetailleerde patronen en verfijnd knipwerk krijgen deze gewonen attributen uit de kleding- en linnenkast een hernieuwde elegantie.

De patronen die hij gebruikt lijken op fijn borduurwerk of soms op geweven doeken. De kledingstukken lijken ook bijna niet meer op papier: de 'stof' hangt soepel op een hanger of over een stoel en ziet er zacht en comfortabel uit. Het licht schijnt er doorheen wanneer ze vrij in de showroom hangen en zo van alle kanten bewonderd kunnen worden. Een groot contrast met de wijze waarop we normaal gesproken onze kleding opbergen: dicht opeen, in een krappe kledingkast.

Wellicht inspiratie onze kleding wat vaker te bewonderen en ze - letterijk - de ruimte te geven!

stratis2 stratis3 stratis4 stratis7 stratis8 stratis9 stratis10 stratis11 stratis12 stratis13 stratis14 stratis stratis6 stratis5

 

Lees ook:  Stijlicoon Iris Apfel: “Het is beter om gelukkig te zijn dan goed gekleed”

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down