Dit stel bouwde in 20 jaar een volledig zelfvoorzienend eiland

2 maart 2016
487

Steeds meer mensen kiezen voor een zelfvoorzienend bestaan: van volledig duurzame woningen tot prachtige tiny houses op wielen. Catherine King en Wayne Adams gingen nog een stapje verder en bouwen hun eigen drijvende eiland. Hier, in British Columbia, leven ze en verbouwen ze hun eten (en wat ze niet kunnen verbouwen vissen ze uit het water) al sinds 1992.

Ze doopten hun plek 'Freedom Cove' welke inmiddels bestaat uit 12 drijvende platforms. Elk platform heeft een eigen bestemming; een is voor slapen en wonen, anderen dragen kassen waar voedsel wordt verbouwd. Er is ook een logeerkamer/ -huisje, galerie en - bonuspunt - een dansvloer.

zelfvoorzienend eiland

zelfvoorzienend eiland3

zelfvoorzienend eiland5

zelfvoorzienend eiland6

zelfvoorzienend eiland7

zelfvoorzienend eiland8

zelfvoorzienend eiland9

zelfvoorzienend eiland10

zelfvoorzienend eiland12

[hr]

Bekijk ook: 19 mooie tiny houses om blij van te worden

tiny house 12

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld je aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang wekelijks de beste artikelen:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Deze vrouwen waren allemaal de eerste

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down