Dit museum in Japan bevat een collectie van stenen met menselijke uitdrukkingen

26 juni 2017
575

Op twee uur reizen ten noordwesten van Tokio ligt het plaatsje Chichibu. Hier vind je een interessant kunsthuis: het museum van merkwaardige stenen. De vorige eigenaar verzamelde 50 jaar lang bijzondere stenen. De collectie bevat 1700 exemplaren, waarvan er 900 zijn die lijken op menselijke gezichten.

Van een gelijkenis van Elvis, Boris Yeltsin en zelfs E.T., tot gewoon heel grappige gezichtsuitdrukkingen. Ze staan er allemaal tussen. Het museum wordt sinds het overlijden van de eigenaar in 2010 gerund door zijn dochter. Hieronder vind je een paar foto’s van de collectie.

Als je er lang naar kijkt, ga je daarna in alles op straat gezichten zien 😉

Stenen 1 Stenen 2 Stenen 3 Stenen 4 Stenen 5 Stenen 6 Stenen 7 Stenen 8 Stenen 9 Stenen 10 Stenen 11 Stenen 12

Ook heel bijzonder om te lezen is hoe deze kunstenares kunst maakt van voorwerpen die zij verzamelt uit zee.

boredpanda.com

Lees ook:  Deze museumbezoekers passen per ongeluk perfect bij kunstwerken in musea

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down