Deze robot schrijft gedichten op het strand

6 juli 2017
489

De Chinese ontwerper Yuxi Liu heeft een robot ontworpen die gedichtjes achterlaat op het strand. Dit verhaal doet denken aan de terreinwagen op Vlieland waarmee ook gedichten in het zand van de Vliehors worden gedrukt, maar dit ontwerp gaat nog een stapje verder: deze robot componeert het gedicht namelijk zelf. 

Mens en machine

Yuxi is een jonge multidisciplinaire ontwerpster met een interesse voor ontwerp, mens en technologie. Zij probeert deze drie thema’s in haar werken te combineren. Op haar website zegt zij hierover:

Met de ontwikkelingen van opkomende technologieën komen we steeds vaker autonome machines tegen die in staat zijn om te leren, te redeneren en op basis daarvan beslissingen te nemen. Door dit nieuwe fenomeen komen er vragen naar boven die ons uitdagen om na te denken over onze kijk op de essentie en ethiek van machines.

Poet on the Shore

Het project van Yuxi met deze robot heet Poet on the Shore. De robot die zij heeft ontworpen is een autonome machine die rijdt op het strand en naar verluidt: “geniet van het kijken naar de zee, de geluiden van golven die breken op het strand, de wind, de gesprekken die kinderen met elkaar voeren en de onophoudelijke bulk van zeevogels.”

Het merendeel van de tijd doet de machine niks, behalve luisteren en soms schrijft hij een gedichtje op het zand, dat na niet al te lange tijd weer wordt weggespoeld door de zee. De robot schrijft de gedichten in de Japanse taal, dus voor ons helaas niet te lezen, maar het idee is leuk.

Lees ook:  12 Kenmerken van artistieke geesten

In dit filmpje zie je hoe de robot alle geluiden in zich opneemt voordat hij een gedichtje maakt. Laat je niet afschrikken door de Russische letters, die verdwijnen halverwege het filmpje.

 

Robot 1 Robot 2 Robot 3 Robot 4 Robot 5

Lees voor meer bijzondere poëzie dit artikel over een kunstenaar die poëzie creëert met behulp van licht en schaduw.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down