Deze kunstenares schildert het Engelse landschap met naald en draad

9 november 2017
448

In een wereld waarin snelle bevrediging vaak de norm is, is het een verademing om iets tegen te komen waar geduld, passie, liefde en tijd aan te pas zijn gekomen. Dat vind je in de bijzondere werken van Mitra McQuilton. Zij maakt schilderijen met behulp van naald en draad. 

Een bijzonder talent

Mitra verhuisde in 1971 vanuit Iran naar Groot-Brittannië. Na haar studie polytechniek ging zij verder met een verdiepende studie in borduren. Hier ontstond haar interesse voor 'draadschilderen'. Inmiddels wordt zij beschouwd als een van de besten in haar vak.

De werken zijn gebaseerd op Mitra's liefde voor de natuur en het platteland. Zonnebloemen, bomen die in volle bloei staan, lavendel, velden met klaprozen en Engelse cottages zijn nog maar een fractie van wat Mitra zo gedetailleerd uitwerkt.

Schaduweffecten

Dat mensen haar talent bewonderen is niet zo gek. De kunstwerken van Mitra zijn niet alleen buitengewoon knap gemaakt, maar doen ook heel echt aan. Van de lucht tot het landschap, van de bomen tot de bladeren. Prachtig hoe ze ook licht- en schaduweffecten creëert, en dat met alleen garen.

Meer werken van Mitra zijn te bewonderen op Pinterest en haar website.

mcquilton 2

mcquilton 3

mcquilton 4

mcquilton 5

mcquilton 6

mcquilton 7

mcquilton 8

mcquilton 9

mcquilton 10

mcquilton 11

mcquilton 12

mcquilton 13

 

Net als Mitra McQuilton heeft ook Tessa Lim een borduurtalent. In plaats van foto's maakt zij borduurwerken van haar reizen. Hierover zegt Tessa: "Wanneer ik een borduurwerk af heb, dan voelt het alsof ik de plek echt ken." 

Lees ook:  Klassieke meesterwerken vervangen reclames op straat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down