Deze kunstenaar geeft gevallen bladeren een nieuw leven als kunstwerk

24 februari 2019
656

Sommige mensen uiten hun verbondenheid met de natuur door bijzondere kunstwerken te maken van dingen die zij in de natuur vinden. Bijvoorbeeld van bladeren, zoals de Spaanse Lorenzo Duran doet. Hij combineert graag zijn liefde voor kunst en natuur en snijdt – net zoals bij papierkunst – zeer gedetailleerde vormen uit bladeren.

Met liefde en zorgvuldigheid gemaakt

Op Paradijsvogels Magazine lieten we eerder al werk van Lorenzo zien. Hij heeft in de tussentijd niet stilgezeten en maakte nog meer mooie en delicate voorstellingen van bladeren. Bijzonder hoe wolven, beren, vlinders en geometrische vormen uit een simpel boomblad gesneden kunnen worden. De liefde en zorgvuldigheid waarmee Lorenzo deze werken creëert kun je bijna voelen.

Het snijproces 

Lorenzo heeft een bepaald proces dat hij doorloopt zodat zijn kunstwerken nog jaren bewaard zullen blijven. Het begint bij het zoeken van gevallen bladeren, waarna ze worden gewassen en gedroogd. Vervolgens worden de bladeren geperst en dan zijn ze klaar voor gebruik.

Het blad dat Lorenzo gebruikt plakt hij vast aan een papiertje en dan schetst hij de tekening op het blad. Met vlijmscherpe, dunne mesjes snijdt hij de tekeningen uit en dan krijg je dit soort resultaten:

Lorenzo Duran 1

Lorenzo Duran 2

Lorenzo Duran 3

Lorenzo Duran 4

Lorenzo Duran 5

Lorenzo Duran 6

Lorenzo Duran 7

Lorenzo Duran 8

Lorenzo Duran 9

Lorenzo Duran 10

Lorenzo Duran 11

Lorenzo Duran 12

Lorenzo Duran 13

Lorenzo Duran 14

Lorenzo Duran 16

Lorenzo Duran 17

Lorenzo Duran 18

Lorenzo Duran 19

Lorenzo Duran 20

Lorezo Duran 15

Ook de Russische Kanat Nurtazin heeft zich de techniek van het snijden in bladeren eigen gemaakt en creëert de mooiste voorstellingen. 

Lees ook:  Zo vouw je duizend origami kraanvogels

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down