Deze kunstenaar gebruikt de natuur als zijn canvas

27 december 2016
620

Het is altijd lastig om te voorspellen wat Andy Goldsworthy voor zijn volgende project verzint. Deze Britse kunstenaar maakt landschapskunst: alleen van natuurlijke materialen en vaak op onverwachte plekken. Het resultaat van zijn creatieve proces zijn gerangschikte bladeren, takken als een spiraal of bergen van stenen die de schoonheid van de natuur op een hele andere manier laten zien.

Tijdens zijn opleiding kwam Goldsworthy erachter dat hij er niet van hield om binnen te werken. Hij zocht zijn heil buiten de deur en vond in de natuur een nieuw canvas. "De natuur bestaat voor mij niet alleen op plekken in nationale parken. Het is ook te vinden in een galerie, een stad of een gebouw. Het is overal waar wij zijn," vertelt hij.

Mooi in zijn werken is hoe hij de energie van de natuur weet te pakken en kunst creëert die op harmonische wijze een duidelijke plek claimt in de natuurlijke omgeving. Totdat de wind of het water de elementen weer meeneemt en alles weer wordt zoals het was.

Beelden van zijn werk zijn o.a. vastgelegd in dit mooie boek!

andy-goldsworthy2

Andy Goldsworthy, Pebbles around a hole, Kinagashima-Cho, Japan (1987)

Andy Goldsworthy, Pebbles around a hole, Kinagashima-Cho, Japan (1987)

andy-goldsworthy4 andy-goldsworthy5 andy-goldsworthy6 andy-goldsworthy7 andy-goldsworthy8 andy-goldsworthy9 andy-goldsworthy10 andy-goldsworthy11
andy-goldsworthy

 

Lees ook:  Misja B. fotografeerde de kleurrijke bezoekers van de tentoonstelling van Puck & Hans

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings