Deze kunstenaar brengt veren tot leven met gedetailleerde meesterwerkjes

4941 VIEWS
Deze kunstenaar brengt veren tot leven met gedetailleerde meesterwerkjes

Vogelliefhebber, bioloog en ecoloog Chris Maynard maakt uit echte veren surrealistische beeltenissen van vogels. We schreven al eerder over zijn verrassende beweeglijke composities. Chris is al sinds zijn twaalfde bezig met het bestuderen en bewerken van veren: “veren hebben een prachtige, unieke structuur en vogels laten ze elk jaar weer vallen als cadeautjes aan ons.”

Een werk om bij weg te dromen

Elke veer die Chris gebruikt weet hij om te toveren tot een intrigerend meesterwerk. Zo maakt hij onder andere een zwerm vogels die zo uit de veer lijken te vliegen, creëert hij de illusie van een rimpelig meer waar een reiger op zoek is naar vis en en vogels die door een regenbui vliegen.

Een levendig spektakel

Chris noemt zijn werken Shadowboxes. Deze naam duidt op de schaduwen die ontstaan dankzij de pinnen waarop hij de vogels aan het papier bevestigt. Zo ontstaat er meer dynamiek en een levendig spektakel van een zwerm miniatuurvogels.

Werken met chirurgische precisie

Hij verzamelt zijn veren bij dierenparken en private volières. Voor elk werk denkt hij na welke veer hij zal gebruiken. Het uitzoeken van de juiste veer kan heel wat tijd in beslag nemen. Met behulp van chirurgische apparatuur, zoals kleine oogchirurgie schaartjes, tangen en een vergrootglas knipt Chris voorzichtig de vormen uit de veren.

Het is een secuur werkje waar je veel geduld voor nodig hebt, want als je verkeerd knipt valt de veer uit elkaar. In dit filmpje hieronder legt Chris uit hoe hij te werk gaat.

Maynard 1

Maynard 2

Maynard 3

Maynard 4

Maynard 5

Maynard 6

Maynard 7

Maynard 8

Maynard 9

Maynard 10

Maynard 11

Maynard 12

Maynard 13

Maynard 14

Maynard 15

Dat je met veren veel meer kunt doen dan je zou denken bewijst ook kunstenares Krystel Missildine. Zij schildert vogels op vogelveren.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze lichtgevende Windvogels wekken als kunstwerk energie op
Levensechte schilderijen gemaakt met vingerverf
Duizelingwekkende stadsgezichten van pen & inkt
‘Teabag Stories’: beschilderde theezakjes vertellen een verhaal