Deze interieurtrends komen altijd weer terug

1 augustus 2021
658
glas mosaik

Ben jij iemand die altijd de laatste interieurtrends volgt? Iemand die ieder jaar zijn interieur aanpakt om te voldoen aan de allerlaatste trends? Ja? Dan hebben we goed nieuws, want er zijn een paar trends die eigenlijk helemaal geen trend genoemd mogen worden. Want ze zijn altíjd in! Dit wilt zeggen dat je niet langer iedere jaar je muren hoeft te verven en nieuwe meubels aan hoeft te schaffen. En dat gaat je veel tijd en geld schelen! Het enige dat je nu nog moet doen is één van deze trends toepassen en je interieur en je hoeft voorlopig niets meer te doen. Alleen wat decoratie of accessoires aanpassen en je interieur kan weer jaren mee. Hoe makkelijk is dat!? Dus lees snel verder en ontdek welke trends altijd weer terugkeren en er voor zorgen dat jij een prachtige, tijdloos interieur hebt

Dit zijn de trends van dit jaar

Laten we eerst eens beginnen met de interieur trend van dit jaar. We zijn inmiddels al halverwege het jaar, dus jouw interieur is waarschijnlijk al helemaal aangepast aan deze stijl. Zo kunnen we meteen kijken welke onderdelen van je interieur je niet meer hoeft te vervangen, want ze zijn altijd wel in. Dit jaar zijn natuurlijk materialen, ronde vormen en zachte materialen een trend. Onder natuurlijk materialen verstaan we onder andere hout. Houten meubels en een houten vloer zijn dus helemaal in. Maak wel gebruik van licht hout, en dus niet het zeer donkere hout dat je vroeger zag in de woonkamer van je grootouders. Combineer het hout met zachte kleuren als wit, bruin en beige. Maar je kan het ook goed combineren met natuurlijke tinten als groen en blauw. De meubels zijn wat moderner. Dus strakke poten en een beetje een designer look. Een Scandinavisch interieur is een goed voorbeeld van een echte interieurtrend van dit moment. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van ronde vormen. Een bank met een ronde leuning en een ronde eettafel en salontafel. De accessoires bestaan uit zachte materialen. Teddy stoffen en dergelijke. Dus kies voor heerlijk zachte, knuffelbare kussen voor op je bank en leg er een zacht dekentje neer om lekker onder te kruipen bij het kijken van een film. Ook een hoogpolig tapijt pas goed bij deze interieurtrend en je ziet ze dan ook in steeds meer interieurs verschijnen. Ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten. Ieder jaar zijn er meerdere trends op het gebied van interieur. Want behalve de zojuist beschreven trend, zijn ook opvallende details in de mode. Ook opvallende kleuren op de muur, zoals kobaltblauw, zijn helemaal in. Natuurlijk kun je niet alle trends tegelijk toepassen, hier zul je een keuze in moeten maken. Maar waar je ook voor kiest, alles komt weer terug.

Lees ook:  Zo laat je de buitenkant van je huis weer stralen

En deze trends komen altijd terug

Nu we weten wat de huidige trends op interieurgebied zijn, kunnen we deze mooi vergelijken met trends uit andere jaren. We nemen er een aantal onder de loep. Stijlen die het eigenlijk altijd goed doen en die nooit uit de mode raken. Stijlen die iedere jaar genoemd worden bij de trends op het gebied van interieur van dat jaar. Stijlen dus, die nooit uit de mode raken en die je dus niet ieder jaar hoeft te vervangen om mee te gaan met de nieuwste mode.

Natuurlijke materialen

Ieder jaar opnieuw komen natuurlijk materialen terug. Zoals je hebt kunnen zien, zijn ze ook dit jaar een trend. Dus als je kiest voor natuurlijke materialen als hout, zit je altijd goed. Dus leg gerust een houten vloer in je woonkamer. Deze kun je jaren laten liggen en heb je geen omkijken naar. Houten vloeren en meubels stralen een warme sfeer uit. Behalve een houten vloer en een houten eettafel, salontafel en kasten, kun je ook kiezen voor een aantal decoraties van hout. Denk hierbij aan een houten krukje met bijvoorbeeld een plant of houten fotolijstjes.

glas mosaik

Zachte kleuren

Ook zachte kleuren komen altijd weer terug. Heb je dit jaar gekozen om je muren een prachtige kobaltblauwe kleur te geven? Dan zul je ze volgens jaar opnieuw moeten verven om aan de laatste interieurtrends te voldoen. Zachte kleuren raken echter nooit uit de mode. Dit komt omdat zachte kleuren je een gevoel van rust geven. En dat kunnen de meeste mensen wel gebruiken in deze hectische wereld. Kies voor pastelkleuren of natuurlijke tinten als bruin en beige. Wit en grijs doen het ook altijd goed. Dus houdt je interieur rustig en je kunt er nog jaren van genieten en evengoed meedoen aan de laatste interieurtrends.

Lees ook:  Wat jij kan doen tegen de stijgende gasprijs?

Mozaïek

Deze ken je misschien nog niet zo goed, maar ook mozaïek wordt ieder jaar opnieuw genoemd. Mozaïek wordt alleen meestal niet in de woonkamer gebruikt en daarom zijn de meeste mensen niet op de hoogte van deze trend. Glasmozaïek, door de Duitsers heel mooi glas mosaik genoemd, zie je voornamelijk in keukens, badkamers, op het beneden toilet en ook steeds vaker in de hal. Mozaïek is tijdloos en ziet er prachtig uit. En het leuke is ook nog dat je met mozaïek echt alles kan. Je hebt verschillende soorten tegeltjes en ook nog eens in alle kleuren. Mozaïek ik dus altijd in, maar kies voor een rustig kleur om altijd aan de laatste interieurtrends te voldoen.

Retro interieur

Terug van weggeweest is de retrostijl. Maar eigenlijk is het nooit weggeweest. Het is een stijl waar je van moet houden, maar als je dat doet, dan ben je al snel verliefd op al die retro spulletjes. Bij een retro interieur moet je vooral denken aan de jaren ’70. Heerlijke kleuren als oranje en paars en soms lekker over de top. De meubels zijn over het algemeen niet heel comfortabel, maar je kunt echt niet zonder retro meubels in je jaren ’70 stijl woning. Retro is helemaal hip! Niet alleen nu, maar altijd al geweest. En het leuke is ook nog, dat je veel retro spullen super goedkoop kunt scoren. Loop maar eens een kringloopwinkel binnen. Een waar paradijs op dit gebied. Maar ook websites als Marktplaats staan vol met de leukste spulletjes. Voor je het weet heb je een hele verzameling jaren ’70 spullen en ben je nog een super hip ook!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down