Kunstenares haakt prachtige vogelpakjes als ode aan de uitgestorven soorten

25 september 2017
524

Als voormalig parkwachter en natuurconservator heeft Laurel Roth Hope een sterke band met de natuur. Zij is inmiddels volledig toegewijd aan het maken van kunst en daarbij is de natuur altijd haar inspiratiebron. Met een flinke dosis humor haakte zij pakjes om duiven te vermommen als uitgestorven vogelsoorten.

Dubbele boodschap

Voor haar creaties maakt Laurel gebruik van traditionele haak- en borduurtechnieken die zij als kind leerde. Hoewel humor een grote rol speelt in deze haakwerken zit er ook een serieuze kant aan: mensen gaan over het algemeen niet goed met de natuur om. We stellen onze individuele belangen voorop, zonder erbij na te denken wat de effecten van onze keuzes zijn op de biodiversiteit in onze omgeving.

Koester elk diersoort

In dit filmpje zie je Laurel werken aan de Trekduif. Een duif die sinds 100 jaar is uitgestorven, maar waar in Amerika altijd een overvloed aan was. Zoals wij dat nu ook ervaren met de grijze duif.

Haar boodschap: Koester elke soort die je kent, ook al lijkt deze nog zo 'gewoon' en 'alledaags'. Ook die zijn bijzonder.

Meer van Laurel's werk is te zien op haar Facebookpagina of je kunt haar volgen via Instagram.

Dodo

bird 1

Paradijs Papegaai en Guadalupe Caracara

bird 2

Cubaanse Rode Ara

bird 3

Trekduif

bird 4

bird 5

Guadalupe Caracara

bird 6

Reuzenalk (Pinguïn) 

bird 7

Bachman's zanger

bird 8

Grote Ivoorsnavelspecht

bird 9

Heidehoenen

bird 10

Veel vogelsoorten hebben zich weten aan te passen aan een leven tussen de mensen. Het zijn niet alleen duiven en raven die zich onder ons bevinden. Zo ontdekte ook de New Yorkse Dina Brodsky. 'Bird by bird' leert zij haar stad kennen. Van elke nieuwe vogel die zij ontdekt maakt ze een zeer gedetailleerde miniatuurschildering.

Lees ook:  Fascinerende boeksculpturen | Ingewikkeld en mooi

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down