Deze gedichten zijn alleen te lezen als het regent

28 mei 2016
647

De één wil op een regenachtige dag binnen bij de haard zitten met een boek en een kop warme thee, de ander trekt verheugd de laarzen aan om eens flink door de plassen te stampen. Om de binnenblijvers naar buiten te halen en de plassenstampers extra vrolijkheid te geven tijdens een lekkere bui, voorziet de non-profit organisatie Mass Poetry de straten in Boston van gedichten die alleen zichtbaar zijn as het regent.

Deze techniek kende je wellicht al van de kleurrijke illustraties in Zuid-Korea en vrolijke boodschappen in de regen die eerder verschenen op Paradijsvogels Magazine. Ook Mass Poetry heeft met behulp van stencils gedichten op de straten geverfd met biologisch afbreekbare, onzichtbare verf die waterafstotend werkt. Hiermee willen ze poëzie aan de man brengen en, ondanks het troosteloze weer, de mensen inspireren en een lach op hun gezicht toveren.

Dergelijke dichtregels zouden ook zeker niet misstaan op de straten van ons regenachtige kikkerland. Welk gedicht zou jou opvrolijken tijdens een goede regenbui? Reageer onderaan de pagina!

Het regent poëzie1

Het regent poëzie2

Het regent poëzie3

Het regent poëzie4

Lees ook:  Chinees dorp bloeit helemaal op met deze muurschilderingen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down