DEEL JE PASSIE OP PARADIJSVOGELS MAGAZINE!

Deel je passie op Paradijsvogels Magazine!

We werken graag samen met gastschrijvers. Bevlogen mensen die vanuit hun passie en ervaring anderen weten te inspireren met mooie beelden en treffende regels tekst, en die graag een groot publiek willen bereiken. Heb je een scherpe blik en vlotte pen? Is er iets of iemand waarvan je denkt: daar zouden meer mensen blij van worden? We kijken uit naar je bijdrage!

Een paar richtlijnen

Inspireren

Het belangrijkste doel van alle artikelen is: inspireren! Dat kan o.a. met artikelen over kunst, natuur, cultuur, reizen, poëzie, interessante mensen, kleurrijk en leuk ouder worden, creativiteit en de kleine dingen in het leven.

Waarom is het bijzonder?

Belangrijk is dat je in uw bijdrage de wow-factor weet uit te lichten door antwoord te geven op de vraag: wat maakt dit onderwerp/ deze persoon/ deze plek/ deze kunstwerken/ dit initiatief/ etc, bijzonder?

Hoe specifieker, hoe beter

Voor elk onderwerp geldt: hoe specifieker, hoe beter. Dat betekent dat een artikel 1 spanningsboog bevat en je het onderwerp zo scherp mogelijk afbakent (ter illustratie: niet – Het leven van Picasso, maar wel – de geheime muze van Picasso).

Diepgang

Een vorm van diepgang maakt het interessant. Dat kan door boeiende achtergrondinfo, interessante details en/ of persoonlijke reflectie. Daarnaast is humor zeker niet verboden.

Pakkende titel

Kies een pakkende titel voor je artikel die lezers nieuwsgierig maakt. Paradijsvogels Magazine is een online medium, lezers maken in een fractie van een seconde de keuze om wel of niet te klikken. Een goede titel hangt o.a. samen met een sterke boodschap in het artikel zelf: waarom zouden mensen het moeten lezen, wat is de wowfactor? (ter illustratie: niet – Tuinen in Nederland, maar wel – In deze tuin bloeit iets bijzonders).

Specifieke onderwerpen om over te schrijven

Kunst: Inspireer mensen met bijzondere kunstwerken, interessante kunstenaars, mooie fotoseries e.d. Neem als uitgangspunt dat mensen graag interessante details horen en vooral veel mooie beelden willen zien.

Natuur: Hangen mensen aan je lippen als je vertelt over vogels, bloemen, planten of insecten? Kun je tips en informatie geven over bijzondere natuurgebieden in binnen- en buitenland? Ben of kent je bijvoorbeeld een gepassioneerd vogelspotter? Weet je precies welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke niet? Maak de lezers van Paradijsvogels Magazine ook enthousiast!

Cultuur: Heb je een rijtje boeken rondom een mooi thema die anderen ook zouden moeten lezen? Een mooi gedicht dat je raakt, of mooie opnames van dans of muziek met een verhaal? Laat anderen zien wat voor moois er gecreëerd wordt!

Lifestyle: Beschik je over interessante inzichten over ouder worden en jong van geest blijven, kun je de kleine, mooie dingen van het leven zichtbaar maken voor anderen? Zijn er mensen die je inspireren en waar je over kunt vertellen? Verrassende inzichten worden gewaardeerd!

Ontdekken: Zijn er speciale wandelingen die zeer de moeite waard zijn? Bestemmingen die net even anders zijn dat het geijkte pad? Heb je een bijzonder reisverhaal? Wanneer het om plekken gaat waar mensen naar toe kunnen, geef dan specifieke informatie erbij zodat iemand zo op weg kan. Voor deze categorie geldt dat schoonheid en inspiratie vaak dichterbij zijn dan je denkt.

Persoonlijke verhalen: Zet één bepaald moment in je leven in de spotlight. De invalshoek kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde ervaring je visie op iets heeft veranderd, dat je nu dingen doet die je vroeger nooit deed (of andersom), iets bijzonders dat je hebt meegemaakt, een verfrissende kijk op ouder worden aan de hand van anekdotes e.d. Mensen lezen graag persoonlijke ervaringen, neem je lezers beeldend mee in je gedachten – zo kunnen mensen zich er in herkennen.

Het is de toon die de muziek maakt!

Schrijf toegankelijk, vertel mensen niet wat ze wel/ niet moeten doen, maar reik interessante dingen aan die je wervend verpakt. We publiceren positieve artikelen: dat betekent niet dat er niks negatiefs in mag staan, maar de algehele indruk en conclusie hebben een optimistische toon. Zorg ervoor dat lezers zin krijgen in de dag, én om hetgeen waarover je schrijft te delen met anderen!

Stuur je bijdrage naar redactie@paradijsvogelsmagazine.nl met:

De titel van je bijdrage in het onderwerp.

Je artikel in de email zelf, niet in een bijlage.

Elke foto apart als bijlage. Wanneer het teveel foto’s zijn voor de mail, gebruik dan WeTransfer.

Een kort achtergrondstukje (120 woorden of minder) over jezelf, wat je doet en wat je bezighoudt, inclusief eventuele relevante links naar je website, facebookpagina e.d. waar lezers je kunnen vinden.


Belangrijk: we lezen elke bijdrage die we krijgen, maar we zijn een klein team en kunnen daarom helaas niet op elke bijdrage individueel reageren. Wanneer we je bijdrage plaatsen reageren we binnen 2 weken. Wanneer er kleine aanpassingen nodig zijn dan voert de redactie deze door. Is je bijdrage passend, maar zien we nog wat andere inhoudelijke invalshoeken, dan nemen we contact op om deze te bespreken.