Eigenzinnige portretten van honden met karakter

1873 VIEWS
Eigenzinnige portretten van honden met karakter

Alexander Khokhlov en zijn vrouw Veronica Ershova zetten voor hun fotoreeks ‘The Dog Show’ verschillende honden voor hun lens om met één beeld te laten zien dat elke hond een eigen karakter heeft. 

Natuurlijke schoonheid

De foto’s zijn gemaakt tegen een gekleurde achtergrond en er is goed ingezoomd op de koppen van deze dieren. Hoewel op sommige foto’s gebruik is gemaakt van een bril of een pruik om het beeld wat op te leuken, zijn de meeste honden zo neutraal mogelijk gefotografeerd. Die portretten zijn misschien ook wel het meest innemend.

Poseren

De mimiek verraadt al een beetje wat het karakter van de hond is. Terwijl de ene heel vrolijk met een tong uit zijn mond poseert, kijkt de andere met een verveelde blik in de camera. De een ziet daar het karakter van de hond in, de ander noemt het menselijke projectie. Deze portretten doen je waarschijnlijk in elk geval wel meteen denken aan een bepaald persoon..!

khokhlov 1

khokhlov 2

khokhlov 3

khokhlov 4

khokhlov 6

khokhlov 7

khokhlov 8

khokhlov 9

khokhlov 10

khokhlov 11

khokhlov 12

khokhlov 13

khokhlov 14

khokhlov 15

khokhlov 5

khokhlov 16

khokhlov 17

Honden blijken goede subjecten om te fotograferen. Zie ook de foto’s van Amanda Jones die de trouwe viervoeters op de gevoelige plaat vastlegde op jonge en oude leeftijd

paradijsvogels magazine boek

MEER INSPIRATIE

Feeërieke kunstwerken van lampen en boeken in de Noorse bossen
Deze twee leggen na 60 jaar hun huwelijksgeloften opnieuw af
Een ode aan de schoonheid van vrouwen over de hele wereld
De man die zichzelf onzichtbaar kan maken