De natuur op een omgehakte boomstronk

30 oktober 2015
236

De natuur is prachtig, vindt ook kunstenares Alison Moritsugu. Maar ondertussen moeten we ons niet blindstaren op de prachtige foto's die we soms zien in de media en in reisgidsen. Zoals Moritsugu zegt: 'Deze geven een vertekend beeld van de werkelijkheid, alsof de ongerepte natuur zomaar altijd zal bestaan. Door deze idealistische beelden van de natuur op een andere manier te verkennen, vraagt mijn werk aandacht voor een meer complexe en precaire relatie tussen mens en natuur.'
De schilderijen van Moritsugu vertegenwoordigen deze tegenstelling bij uitstek: ze zijn geschilderd op afgezaagde boomstronken, wat een ontegenzeglijke destructiviteit symboliseert. Ondertussen zijn de schilderijen ontwapenend prachtig, en lijkt het alsof de boomstronken een soort doorkijkje vormen naar een andere wereld, een wereld waar de natuur oogverblindend en onaangetast is. Want ook dat beeld is belangrijk om te beseffen hoe zeer we de natuur moeten koesteren. Wat een mooie manier om aandacht te vragen voor iets heel belangrijks.
De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels MagazineDe natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine De natuur op een omgehakte boomstronk | Paradijsvogels Magazine
[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Prachtige schetsboektekeningen met een balpen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings