De levenskunst van... straatfotografe Misja Beijers

6 november 2015
809
Misja B

Misja Beijers fotografeert iéts oudere vrouwen en mannen die ze op straat tegenkomt. Ze is constant op zoek naar mensen die er modieus, hip en sprankelend uitzien, en wil vooral bewijzen dat dat niet alleen is weggelegd voor jongeren. Haar foto's deelt ze op haar eigen blog misjab.nl én in haar maandelijkse fotocolumn in tijdschrift Zin. Een bijzonder ondernemende en creatieve dame, die ons nieuwsgierig maakte naar het geheim van haar levenskunst. Wat maakt haar leven kleurrijk, waar put ze kracht en inspiratie uit? 

Doorzetten

De meest wijze levensles kreeg ik ooit van een vriendin. Zij zei: 'Als je begint aan een project waar je in gelooft, moet je doorzetten, óók als het resultaat langer op zich laat wachten dan je had verwacht.' Als blogger en fotograaf werk ik vaak in mijn eentje, en soms slaat de twijfel even toe. Dan vraag ik me af of dit wel zin heeft, en of ik er wel mee door moet gaan. Op zo'n moment denk ik aan de wijze woorden van mijn vriendin en pep ik mezelf op om weer door te gaan.

Een stevige wandeling

Mijn dag is niet compleet als ik niet een stevige wandeling heb gemaakt. Ik vind het heerlijk om voor mijn blog door de stad te struinen. Een dagje thuis werken is ook fijn: foto's uitzoeken, plaatsen op mijn blog en afspraken maken. Maar aan het eind van zo'n dag moet ik toch altijd even naar buiten om lekker een eind te lopen!
[quote text_size="medium"]
Ik voel me bevoorrecht door de leuke contacten die ik opdoe voor mijn blog, en ik voel me de laatste jaren energieker dan ooit, het is een geweldige ervaring om op deze leeftijd nog iets nieuws te beginnen, ik kan het iedereen aanraden!
[/quote]

Lees ook:  SWAG | True style never gets old

Bijzondere ontmoetingen

Ik geniet van ontmoetingen met bijzondere en kleurrijke mensen. Dat is precies waar mijn werk om draait, en dat vind ik een absoluut voorrecht. Deze maand kreeg ik de kans om naar de fashionweek in New York te gaan om daar te fotograferen. Daar heb ik zowel Joyce Carpati als Debra Rapoport, twee bijzondere oudere dames uit de Amerikaanse blog Advanced Style, ontmoet en gefotografeerd. Met Joyce had ik een afspraak, maar Debra kwam ik toevallig op straat tegen. Wat een geluk!
[quote text_size="medium"]
Diep van binnen hoop ik dat ik mijn foto's ooit eens mag exposeren. Met mijn blog bereik ik veel mensen en de reacties zijn vaak overweldigend positief, maar wat zou het gaaf zijn om eens echt omringd te zijn door mijn eigen werk.
[/quote]
Het mooie is dat deze dames elkaar perfect aanvullen: Joyce Carpati combineert een basisgarderobe met bijzondere accessoires, onder het motto 'less is more'. Debra is juist vrij extreem in haar keuzes, onder het motto 'more is more'! Een mooi voorbeeld van hoe iedere ontmoeting én iedere stijl weer anders is. Ik voel me bevoorrecht door de leuke contacten die ik opdoe voor mijn blog, en ik voel me de laatste jaren energieker dan ooit, het is een geweldige ervaring om op deze leeftijd nog iets nieuws te beginnen, ik kan het iedereen aanraden!
Misja B

Verlegen

De hele dag door spreek ik mensen aan op straat, en ik vraag hen de meest persoonlijke dingen, maar wat alleen mijn familie en beste vrienden weten is dat ik eigenlijk een beetje verlegen ben. Gek he? Toch geniet ik van mijn werk, misschien juist doordat ik mezelf dagelijks uitdaag en er zoveel voor terug krijg. Nieuwe uitdagingen zijn spannend, maar geven mij ook altijd heel veel energie.
 

Lees ook:  De 65-jarige Eveline Hall is ballerina, actrice en model

Grote droom

Diep van binnen hoop ik dat ik mijn foto's ooit eens mag exposeren. Met mijn blog bereik ik veel mensen en de reacties zijn vaak overweldigend positief, maar wat zou het gaaf zijn om eens echt omringd te zijn door mijn eigen werk. Daarnaast zou ik heel graag een rondreis maken door Argentinië en in Buenos Aires naar de tangodansers op straat kijken. Tango is voor mij passie en stijl en ik vind het altijd heel fascinerend om naar te kijken. En als ik daar toch ben: wat is een betere plek om zélf de tango te leren? Natuurlijk wil ik het liefst zelf dansen, maar een lesje zal geen overbodige luxe zijn. Kortom: een mooie nieuwe uitdaging!
 
Misja B


Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down