De levendige schoonheid van landschappen vereeuwigd in kleurrijk borduurwerk

14 maart 2018
1006

Wat borduren zo leuk maakt is dat je met weinig middelen onnoemlijke veel mooie en kleurrijke creaties kunt maken. Het recept voor instant satisfaction. Nouja... je moet er nog wel even wat uurtjes aan handwerk en geduld bij optellen. Zoals de Russische artieste Vera Shimunia bijvoorbeeld doet.

Deze dame heeft borduren werkelijk tot een kunst verheven. Haar borduurwerk vereeuwigt de levendige schoonheid van verschillende natuurlandschappen. Fleurige bloemknoppen en knalgele zonnebloemen zijn goed vertegenwoordigd in haar geborduurde weiden en de warme kleuren van imposante bergen, uitgestrekte velden en zeegezichten vermengen zich als olie op canvas.

Kleurrijke luchten

Het meest indrukwekkend aan Shimunia's borduurwerk zijn haar kleurrijke luchten. Of het nu wervelende wolken of stromende zonnestralen zijn, door verschillende borduurtechnieken slaagt Shimunia erin haar luchttaferelen levendig en rijk te houden.

Borduurwerk in verschillende soorten en maten

Hoewel de meeste geborduurde landschapscènes klein van formaat zijn, maakt ze ook piepkleine werkjes die niet veel groter zijn dan je vingertop. Een deel van haar nieuwste borduurwerk combineert de artieste met fotografie, met als resultaat: prachtige surrealistische fotolandschappen met geborduurde hemel of bloemenveld.

Je kunt meer over Shimunia terug vinden op Instagram en haar borduurwerk kopen in de Etsy shop.

Borduurwerk

Borduurwerk

Borduurwerk

Borduurwerk

Borduurwerk

Borduurwerk

Borduurwerk

Borduurwerk

Borduurwerk

Borduurwerk

Borduurwerk

Luchten komen tot leven

Bekijk in onderstaand filmpje hoe de geborduurde luchten bijna letterlijk tot leven komen!

We kunnen geen genoeg krijgen van de oneindige creaties die je- slechts met naald en draad- kunt maken. Jij ook niet? Dan zal de manier waarop dit kunstenaarsduo reiservaringen vastlegt je wellicht interesseren!

Lees ook:  Kunstenaarsduo maakt parfum van de karakteristieke iep

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down