De leukste vintage- en antiekmarkten richting het zuiden

1 augustus 2015
1380
antiekmarkt

Met de traditionele grote trek richting het zuiden deze (na) zomer rijden veel Nederlanders in één keer door naar hun bestemming. Maar wie de tijd neemt en af en toe even uitstapt valt onverwacht met zijn neus in de boter. Er ligt een spoor van antiek en brocante richting het zuiden van Europa: uitgestald op immens grote markten, of juist weggestopt in kleine straatjes. We zetten de leukste antiekmarkten op een rij, ideaal om de vakantietrip mee te onderbreken!

1. Antiekmarkt in Tongeren

De leukste antiekmarkten | Paradijsvogels Magazine
Erich Ferdinand, Verschijning op de markt, via flickr
Sinds 30 jaar begint elke zondag in alle vroegte de antiekmarkt van Tongeren. Meer dan 350 standhouders en winkeleigenaren stallen hier hun antiek, brocante en curiosa uit. Want, het moet gezegd, niet alles komt hier uit het Victoriaanse tijdperk, maar dat hoeft een originele vondst er nog niet minder leuk op te maken!
Elke zondag van 6.00 tot 13.00 uur | De markt strekt zich uit over de Leoppoldwal, Veemarkt, Maastrichterstraat, de Schierveldstraat, Clarissenstraat en de Eburonenhal

2. Zolderschatten in Leuven

De leukste antiekmarkten | Paradijsvogels Magazine
RC Mishra, Leuven, via flickr
Het pittoreske Leuven herbergt veel antiekwinkeltjes en kleine galerieën. Op zaterdag wordt dit aanbod aangevuld met een antiek- en brocantemarkt waar u eindeloos kunt snuffelen tussen vele zolderschatten.
Elke zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur | Mathieu de Layensplein, Mechelsetraat

3. De grootste antiekmarkt in Lille

antiekmarkt
Het eerste weekend van september wordt het centrum van Lille omgebouwd tot één grote antiekmarkt; de grootste van Europa. Met meer dan 10.000 kramen kunt u zich hier eindeloos vermaken. Deze markt trekt door haar omvang vanzelfsprekend ook veel bezoekers, dus wilt u zich verzekeren van de meest originele stukken begin dan in alle vroegte! Bent u aan het einde van de dag nog niet uitgekeken, loop dan ook nog even over de Vogeltjesmarkt. Zorg dat u van te voren gepind heeft, want de rijen bij de automaten zijn hier ongezellig lang..
Zaterdag 5 september 2015 | Centrum

Lees ook:  Tips voor het voorbereiden van een ultieme reis door Australië

4. Unieke stukken in Annecy

De leukste antiekmarkten | Paradijsvogels Magazine
Guillaume Delabarre, De zolder, via flickr
Voor de echte liefhebber is de maandelijkse markt van Annecy - het Venetië van de Alpen - een waar paradijs. Minder grote massa's dan in Lille, en hier heeft u de kans om iets op de kop te tikken dat verder gaat dan een brocant zolderstuk. Combineer deze dag met een verfrissend bezoek aan het meer en de eglise Saint Maurice, een van de oudste kerken van Annecy.
Elke laatste zaterdag van de maand van 6.00 tot 19.00 uur | Vieux Quartier

5. Schilderachtig decor in Nice

De leukste antiekmarkten | Paradijsvogels Magazine
Op de Cours Selaya in Nice - de ontmoetingsplaats van de oude stad - zijn dagelijks verschillende markten te vinden. Op maandag staat deze plek geheel in het teken van antiek en brocante. Wellicht stuit u hier op een authentieke cap van de Franse Gendarme. Aan het einde van de dag wordt het plein omgebouwd tot één groot terras waardoor u uw vermoeide benen direct kunt laten rusten onder het genot van een glas Franse wijn.
Elke maandag van 5.30 - 18.00 uur | Cours de Selaya
Bent u nog op markten geweest die niet mogen ontbreken in dit rijtje? Reageer onderaan de pagina!
[hr]

Anderen lazen ook: Schatzoeken: de beste rommel- en antiekmarkten van Europa

antiekmarkt
[hr]

Meer zien? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down