De kracht van muziek

15 februari 2016
502
muziek oude man

In een verzorgingshuis in Amerika woont Henry. Zijn dochter vertelt hoe hij vroeger een enorm charismatische man was, die elk moment aangreep om te zingen en te dansen. Inmiddels is hij heel oud en is hij een groot deel van zijn geheugen verloren. Samen met een neuroloog zetten zijn dochter en zijn verzorgster een experiment op: ze laten hem luisteren naar zijn favoriete muziek van vroeger.

Fascinerend en onroerend hoe iemand die zo in zichzelf gekeerd en afgedwaald lijkt, opeens zo tot leven komt. Inmiddels luistert hij elke dag naar zijn muziek. Maar wat nog interessanter is, is dat wanneer de muziek wordt uitgezet Henry - die normaal veel moeite heeft met het beantwoorden van simpele vragen - scherp antwoordt op de vragen die hem worden gesteld. Boeiend en mooi!

Lees ook: Ontdek de positieve gezondheidseffecten van breien

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  20 beste muziekfestivals in Nederland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down