De houten kathedraal van Orobie, het laatste werk van Giuliano Mauri

13 december 2014
664

Giuliano Mauri werd in 1938 geboren in Lodi Vecchio, net onder Milaan. En hoewel hij op zijn tiende al de reclameposters schilderde voor de plaatselijke bioscoop, bracht hij de eerste decennia van zijn carriere door in een bakkerij en in de boksring.
In 1974 exposeerde hij voor het eerst, en zo gebeurde het dat de bokser uit Lodi in de loop van de jaren uitgroeide tot een gevierd kunstenaar. Van de Biënnale van Venetië tot het Museum van Architectuur en Design in Chicago: zijn kunstzinnige ode aan de natuur werd alom bewonderd en gerespecteerd.
Want een ode aan de natuur, dat was het altijd. Mauri had een passie voor hout, en gebruikte gekweekte bomen, palen en kastanjetakken om zijn passie gestalte te geven. Zijn meest bijzondere werk zijn misschien wel de twee gigantische 'open lucht' kathedralen, vervaardigd door middel van traditionele weeftechnieken.
Helaas heeft de kunstenaar niet lang genoeg geleefd om de tweede te vervolmaken, maar met veel liefde en toewijding zorgden zijn zoon Roberto en de rest van de familie ervoor dat ook dit laatste bijzondere bouwsel van de in 2009 overleden kunstenaar nu in volle glorie aan de voet van de berg Arera prijkt.
Mauri 1 Mauri 2 Mauri 3 Mauri 4 Mauri 5 Mauri 6 Mauri 7 Mauri 8 MAuri 9 Mauri 10 Mauri 11 Mauri 12
Bron: giulianomauri.com

Lees ook:  Deze oude cementfabriek werd omgetoverd tot groene oase

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down