Citaten van kunstenaars: een verfrissende blik op kunst en het leven

22 juni 2016
2386
citaten kunstenaars

Kunstenaars hebben de gave om anders naar de wereld te kijken, én dit te vertalen naar kleuren en vormen die anderen raken. Hun visie op de wereld, het leven en de kunst zelf zit echter niet alleen in de werken die zij maken, maar ook in wat ze daar over zeggen. In verschillende manifesten, brieven, interviews en dagboeken zijn verschillende citaten van kunstenaars opgetekend.

Dat geeft een interessant beeld van hoe zij naar de wereld om hen heen keken. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk dat veel moderne kunstenaars eenzelfde zoektocht ondergingen om hun relatie tot de natuur te duiden. Cézanne zegt hier o.a. over:

De natuur - ik wilde haar kopiëren, ik kon het niet. Maar ik was tevreden over mezelf toen ik ontdekte dat je de zon niet kunt weergeven, dat je haar met iets anders moet uitbeelden... met kleur.

En ook Paul Klee was in constante dialoog met de natuur:

Voor een kunstenaar blijft de dialoog met de natuur een essentiële voorwaarde. De kunstenaar is mens, is zelf natuur en onderdeel van de natuur in de natuurlijke ruimte.

Wie verder zoekt komt nog meer interessante citaten van kunstenaars tegen. Niet alleen over de natuur, maar ook over het (niet altijd even makkelijke) creatieve proces en het 'waarom' van kunstenaar zijn. Mooie woorden voor iedereen die zijn of haar innerlijke kunstenaar van een beetje extra inspiratie wil voorzien!

[hr]

Anderen lazen ook: 12 kenmerken van artistieke geesten

[hr]

Citaten van kunstenaars

citaten kunstenaars citaten kunstenaars citaten kunstenaars citaten kunstenaars citaten kunstenaars
citaten kunstenaars citaten kunstenaars citaten kunstenaars citaten kunstenaars citaten kunstenaars citaten kunstenaars

 

Lees ook:  Beroemde kunstenaars en hun muze, de kat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down