Breng jouw woonkamerverlichting op orde met deze tips

19 september 2019
406

De verlichting in jouw woonkamer is sfeerbepalend voor de hele ruimte. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat jouw woonkamerverlichting goed past bij de ruimte en de sfeer die je wilt creëeren. Hieronder enkele tips om de woonruimte optimaal te verlichten voor iedere sfeer.

Basisverlichting

Allereerst is het van belang om de zogenoemde basisverlichting op orde te brengen. Dit is verlichting die de ruimte egaal verlicht waarbij er geen grote contrasten zijn. Zorg er het liefst voor dat deze verlichting dimbaar is om de hoeveelheid licht goed aan te kunnen passen aan de sfeer. Voor de basisverlichting kan je een rondschijnende lamp of een lamp die licht naar het plafond straalt kiezen. Denk hierbij aan een sta-lamp of plafondlamp, hierbij kan je bij beide type lampen kiezen voor een versie die rondschijnt of die naar het plafond gericht is.

Accentverlichting

Vervolgens moet er accentverlichting worden aangebracht. Dit type verlichting heeft twee doelen: voor werklicht zorgen en voor het aanbrengen van lichtaccenten. Werklicht heb je bijvoorbeeld nodig om een boek te lezen en bij accentverlichting kan je denken aan een spot. Populair hierbij is bijvoorbeeld industriële verlichting of lampen in minimalistische stijl.

Sfeerverlichting

De naam zegt het al, het enige dat sfeerverlichting doet is het aanbrengen van sfeer. Hierbij hoeft er alleen zacht licht uitgestraald te worden, denk hierbij aan een flink gedimde lamp zoals een schemerlamp of spotje. Ook een kaars of haard kan je hier goed voor gebruiken.

Natuurlijk licht

Veel mensen houden van veel natuurlijk licht in hun woonkamer, maar helaas heeft niet iedereen het geluk dat er veel natuurlijk licht binnenkomt. Heb jij last van te weinig licht? Zorg er dan voor dat de gordijnen zover mogelijk open zijn, snoei eventuele begroeiing aan de buitengevel, schilder kozijnen wit voor extra reflectie en plaats niets in de vensterbank. Hierdoor krijg je zoveel mogelijk zonlicht binnen!

Lees ook:  Zó til je jouw tafel styling naar het volgende niveau

Bron foto's: Delightfull en Huizedop.nl

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down