Levende bruggen: een unieke samenwerking tussen mens en natuur

11 april 2020
283

De inwoners van het dorpje Mawsynram in India zijn niet van suikergoed. Ze wonen op een van de natste plekken ter wereld, maar hebben hun leven dapper en optimistisch afgestemd op de nooit aflatende regen. Arbeiders bedekken hun hele lichaam met regenpakken van bananenbladeren en kleurrijke paraplus tekenen het straatbeeld. Maar de meeste bijzondere maatregel zijn de natuurlijke bruggen in het dorp.

Iedere door mensenhanden vervaardigde brug werd na verloop van tijd verwoest door de regenval, een tijdrovend en vooral frustrerend gegeven. Maar op enig moment zijn de bewoners van Mawsynram gaan beseffen dat het geen zin heeft om de strijd aan te gaan met de natuur. Ze besloten ermee samen te werken.

Door de wortels van omliggende bomen door de bamboestokken van de bruggen te leiden, ontstonden langzaam natuurlijke bruggen. Duizend keer sterker en flexibeler dan de bamboebruggen, die nu slechts als tijdelijke oplossing gelden om de bomen te helpen hun wortels over de rivier te laten groeien.

Het was fotograaf Amos Chapple die dit fenomeen prachtig in beeld bracht. Zijn doel is om positieve verhalen te verspreiden. Voor een grote Nieuw-Zeelandse krant en daarna als freelancer reisde hij de hele wereld over, met als doel zijn inspiratie te delen met, het liefst, ook de hele wereld.

Meghalaya_01 Meghalaya_02 Meghalaya_03 Meghalaya_04 Meghalaya_06 Meghalaya_07 Meghalaya_08 Meghalaya_09 Rainwater surges through Mawsynram Village during a heavy downpour. Meghalaya_12 Meghalaya_11 Meghalaya_15 Meghalaya_16 Meghalaya_17 Meghalaya_18 Meghalaya_19 Meghalaya_20 Meghalaya_22 Meghalaya_23

 

Lees ook:  Over levenskracht en vergankelijkheid: prachtige mandala's met een boodschap

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings