Deze bomen transformeren zichzelf tot kleurrijke kunstwerken

23 juli 2016
971

Bomen zijn prachtig, vooral als ze vol in bloei staan. Maar deze boom heeft geen bloesem nodig om de mooiste boom van het land te zijn. Bij de Regenboog Eucalyptus is het namelijk de schors die de show steelt. Het lijkt net alsof de boomstam meerdere malen beschilderd is met lagen verf in een variatie aan kleuren en dat deze lagen beginnen af te bladeren, waardoor er een kleurrijk spektakel ontstaat.

Het is echter een natuurlijk proces, waar geen likje verf bij aan te pas komt. Net als dat regenbogen zon en regen nodig hebben om te verschijnen, komt de Regenboog Eucalyptus alleen voor in een warm en vochtig klimaat; voornamelijk in het tropische regenwoud van de Filipijnen.

Levend kunstwerk

De schors van de Regenboog Eucalyptus is glad en de dunne lagen bladderen af terwijl de boom groeit. Een verse laag schors is levendig groen en verandert van kleur wanneer het veroudert: van donkerder groen naar blauw en paars, naar roze-oranje schakeringen tot het een kastanjebruin is. Dan bladdert het weer af en begint het proces opnieuw. Doordat dit proces niet gelijkmatig gebeurt, ontstaat het kleurvolle, gevlekte en gestreepte patroon op de boom. De boom heeft nooit twee keer hetzelfde patroon en kan dus een levend kunstwerk en tevens een briljant kunstenaar genoemd worden.

Hoewel deze boom prachtig in de tuin zou staan, is dit niet aan te raden in Nederland. De boom heeft een constante aanvoer aan vocht en warmte nodig en overleeft geen koude wintermaanden. Daarom hebben wij hier de mooiste foto’s voor je verzameld.

Lees ook:  Gewichtloze dans op de bodem van de zee

regenboog eucalyptus

regenboog eucalyptus1

regenboog eucalyptus2

regenboog eucalyptus3

regenboog eucalyptus4

regenboog eucalyptus5

regenboog eucalyptus6

regenboog eucalyptus7

regenboog eucalyptus8

regenboog eucalyptus9

regenboog eucalyptus10

regenboog eucalyptus11

regenboog eucalyptus12

regenboog eucalyptus13

regenboog eucalyptus14

regenboog eucalyptus15

 

 

Via: Love these pics. Bron: Under the Rainbow

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down