Boeketten van ijs

24 januari 2015
663

De afgelopen jaren zocht botanisch kunstenaar Makoto Azuma naar nieuwe manieren om de schoonheid van bloemen in een unieke setting te tonen. Dit jaar komt hij met 'IJsbloemen': een installatie van 16 grote ijsblokken waar hij verschillende boeketten in bevroor. Nu de blokken nog bevroren zijn lijkt de bloemen een eeuwig leven beschoren. Maar gedurende de tentoonstelling smelt het ijs en zullen de bloemen daarmee ook vergaan.
'Deze bevroren bloemen laten een unieke expressie zien die anders is dan in het dagelijks leven omdat ze in zo'n andere omgeving zijn geplaatst', schrijft Azuma op zijn website. 'Ik hoop dat je het sterke contrast tussen de natuurlijke aard van de bloemen en hun niet-organisch omsluitsel kunt waarderen.' In de close-up foto's lijken de bloemen zelfs te transformeren tot een olieverfschilderij..
azuma1 azuma2 azuma3 azuma4 azuma5 azuma6 azuma7 azuma8 azuma9 azuma10 azuma11
 

Lees ook:  Handige tips voor het opnieuw inrichten van jouw keuken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down