Bloemschikken voor gevorderden

21 januari 2020
475

Rebecca Louise Law begon haar kunstenaarsbestaan met olieverf en doek. Ze wilde dat mensen helemaal op konden gaan in haar werk, maar vond dat het canvas niet dat effect kon creëren wat ze zocht. Ze ging op zoek naar andere materialen en vond deze uiteindelijk dicht bij huis. "Mijn vader is hovenier en kweekt duizenden bloemen. Ik moest deze wel gebruiken!" De groene vingers van haar vader hielpen haar bij het opzetten van haar eerste kunstwerk: een 3D installatie van honderden bloemen die langzaam vanaf het plafond naar beneden lijken te tuimelen.

De afgelopen 5 jaar heeft Law (34 jaar) prachtige werken gemaakt. Omdat ze met verse bloemen werkt moet ze elk werk binnen 24 uur af hebben. Het vergt een grondige voorbereiding en vele handen om elke afzonderlijke bloem op de juiste plek te hangen. Het favoriete moment van Law is wanneer de bloemen langzaam beginnen te verwelken. "Bloemen zijn een soort weggooi object geworden die je in de supermarkt koopt, maar alle dimensies van de natuur, ook het vervalproces, hebben waarde."

Haar droom is het maken van een bloemeninstallatie die altijd blijft groeien. "Ik zou graag een permanent werk maken in een kerk of een vuurtoren waar ik altijd nieuwe bloemen aan toe kan blijven voegen. Een plek waar mensen nieuwe en oude bloemen zien veranderen en ouder zien worden over de jaren."

Foto's doen het werk van Law eigenlijk onvoldoende recht, maar desondanks nodigen de installaties in 2D ook al uit om ze van alle kanten te willen bekijken en je er zelf in onder te dompelen.
Wil je ook zo'n mooie bloemen in je tuin hebben? Neem dan even contact op met je plaatselijke hovenier en vraag wat hij voor je kan betekenen.

Lees ook:  Gedicht: Eerbetoon aan Basho

Via: rebeccalouiselaw.com

rebecca luise law rebecca luise law2 rebecca luise law3 rebecca luise law4 rebecca luise law5 rebecca luise law6 rebecca luise law7 rebecca luise law8 rebecca luise law9 rebecca luise law10 rebecca luise law11 rebecca luise law12

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings