Deze Netflix series mag je zeker niet missen

9 oktober 2021
586
netflix series

De temperatuur gaat weer omlaag en we kruipen weer steeds vaker gezellig op de bank. Kan jij wel wat nieuwe series gebruiken, die het waard zijn om helemaal af te kijken? Sommige van onze favoriete series komen terug met een nieuw seizoen, maar er zijn ook hele toffe nieuwe series die je zeker niet mag missen.

Of je nu houdt van drama, fantasy, misdaad, sciene-fiction, historie, reality of documentaires, Netflix Nederland heeft altijd wel iets wat bij jou past. Wij noemen 10 Netflix series op, die je zeker niet mag missen.

La Casa de Papel

De Spaanse serie La Casa de Papel is volgens ons een van de beste Netflix series die er bestaat. Laat je meeslepen door de spannende avonturen die de Professor en de acht criminelen meemaken. Iedere aflevering zit jij weer aan het beeld gekluisterd. Door de fantastische cliffhangers kijk jij deze serie helemaal tot het eind. De acht criminelen sluiten zichzelf met de gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje, terwijl het meesterbrein de Professor de politie weet te manipuleren. In de eerste twee delen plegen ze de grootste overval in de geschiedenis van Spanje. Na de bankroof gaat iedereen op vakantie. Helaas kunnen ze hier niet lang van genieten. Ze moeten terug naar de bank om hun werk af te maken. Inmiddels staat het vijfde seizoen van La Casa de Papel online. Aan het einde van dit jaar, om precies te zijn op 3 december verschijnt het laatste deel van de serie op Netflix.

Genre: Triller

Aantal seizoenen: 5

Serie gelanceerd in: 2017

Lupin

Een van de nieuwste series van dit moment is Lupin. De serie is gebaseerd op de boekenreeks van de Franse schrijver Maurice Leblanc. George Kay en François Uzan hebben deze toffe serie gemaakt. De beleefde en charmante dief Assane Diop heeft een plan in gedachten om zijn vader te wreken, geïnspireerd op de belevenissen van Arsène Lupin. Toen Lupin op Netflix verscheen was de serie direct razend populair. Wist je dat Lupin werd bekeken door 70 miljoen mensen en daarmee de eerste Franse serie was in de top 10 van Netflix? Binnenkort kan je ook genieten van seizoen 3.

Lees ook:  Zelfredzaam en onafhankelijk blijven ondanks je leeftijd: zo doe je dat!

Genre: Misdaad

Aantal seizoenen: 2

Serie gelanceerd in: 2021

Formula One: Drive to Survive

Deze serie is speciaal voor de liefhebbers van de sport formule 1, maar natuurlijk ook voor andere sportliefhebbers en voor mensen die niks op hebben met autosport. In de wereld van de formule 1 speelt er altijd wel iets. De makers van deze serie weten deze momenten perfect vast te leggen. De coureurs, managers en teameigenaars spelen niet in deze serie, ze zijn wel van te voren ingelicht op welke momenten ze gefilmd worden. In het derde seizoen zullen Valtteri Bottas en Lewis Hamiton centraal staan, maar ook Max Verstappen, die zo geliefd is door de Nederlanders komt aan bod. In 2022 is het vierde seizoen van Drive to Survive te zien op Netflix.

Genre: Documentaire

Aantal seizoenen: 3

Serie gelanceerd in: 2019

netflix series

Homeland

Homeland is een spannende serie, waarin de CIA-analiste Carrie Mathinson de strijd aangaat tegen terrorisme. Tijdens haar strijdt worstelt ze met haar geestelijke gezondheid en familieproblemen. Ben jij nog niet begonnen aan deze serie? Dan ben je de komende tijd wel even bezig. De serie heeft inmiddels al acht seizoenen.

Genre: Misdaad

Aantal seizoenen: 8

Gelanceerd in: 2011

When They See Us

Heb je geen tijd om te kijken naar een lange serie? Dan is de mini-serie When They see Us misschien wel wat voor jou. De serie gaat over vijf tieners die zijn veroordeeld voor een verkrachting die ze niet hebben gepleegd. De serie is gebaseerd op een echt waargebeurd verhaal in de VS, wat veel mensen heeft aangegrepen. De zaak van de vijf tieners wordt ook wel Central Park Five genoemd. De serie bestaat uit vier delen. De vijf tieners zijn voor het eerst ondervraagd in 1989 door de politie en werden in 2002 pas vrijgelaten. Omdat de jongens 25 jaar onterecht hebben vastgezeten, zijn ze een rechtszaak begonnen tegen de stad New York.

Lees ook:  Zelf een schilderij maken? Een ideale mogelijkheid!

Genre: Drama, misdaad

Aantal seizoenen: 1

Serie gelanceerd in: 2019

Top Boy

Deze misdaadserie is geproduceerd en geschreven door Ronan Benett. De serie speelt zich af op het fictieve landgoed Summerhouse, wat zich bevindt in de Londense wijk Hackney. In de serie worden de twee straatjongens, Dushane en Sully gevold. De twee vrinden zijn drugsdealers, de sfeer in de buitenwijk is erg grimmig. Het eerste en het tweede seizoen zijn te vinden onder de naam Top Boy: Summerhouse. Het derde seizoen kan je gewoon vinden onder de naam Top Boy. Eigenlijk zou er geen derde seizoen meer op Netflix verschijnen, maar door de investering van rapper Drake is Netflix toch overstag gegaan.

Genre: Misdaad

Aantal seizoenen: 3

Serie gelanceerd in: 2019

netflix series

Explained

Wil jij altijd weten hoe de vork in de steel zit? Explained is een informatieve documentaireserie waar verschillende onderwerpen aan bod komen. Van informatie over je huid tot eten tot hoe de muziekwereld in elkaar zit, je leert over van alles wel wat. Je kan op Netflix al genieten van de eerste twee seizoenen. Er staan al een aantal afleveringen van het derde seizoen online, iedere week komt er nog een nieuwe aflevering op Netflix.

Genre: Documentaire serie

Seizoenen: 3

Serie gelanceerd in: 2018

Another Life

Another Life is een sience-fiction serie bedacht door Aaron Martin. In Another Life wordt je meegesleept in het verhaal van de astronaute Niko Breckenridge en haar team. In het eerste seizoen proberen ze de oorsprong te achterhalen van een buitenaards artefact dat plotseling op aarde verscheen.

Lees ook:  Deze Netflix documentaires mag je niet missen

Genre: Sciene-fiction

Seizoenen: 1

Serie gelanceerd in: 2019

Nieuwkomers in 2021 op Netflix

Ben je benieuwd naar wat er dit jaar nog verschijnt op Netflix? Onderstaande twee series zijn echte aanraders om te streamen.

More than Blue: The Series

Op vrijdag 22 oktober verschijnt de nieuwe serie More than Blue op Netflix. De serie is gebaseerd op een film. Een man heeft een terminale ziekte en wil zijn geliefde helpen om een nieuwe, langdurige partner te vinden. In het tweede seizoen is Niko Breckenridge nog steeds met haar bemanning op een gevaarlijke ruimtemissie.

Genre: Drama, romantiek

Serie wordt gelanceerd in: 2021

Hometown Cha-Cha-Cha

Zaterdag 9 oktober komt de romantische, komische serie Hometown Cha-Cha-Cha uit. Een vrouw ruilt de grote steden in voor een afgelegen dorpje aan zee. De stadse vrouw opent hier haar eigen tandartspraktijk, wat de thuisbasis vormt, maar het is in alle opzichten niet haar ding.

Genre: Komedie

Serie wordt gelanceerd in: 2021

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down