Mensen met Alzheimer vertellen over hun dierbaarste herinnering

21 juni 2016
207
alzheimer

Wat zijn de herinneringen die zelfs een ziekte als Alzheimer niet kan uitwissen? De makers van Cut Video vroegen mensen tussen de 49 en 75 met Alzheimer naar hun herinneringen: hun vroegste, meest verdrietige en meest dierbare. Het is ontroerend om te horen en te zien hoe de mensen hier op reageren.

Zich enerzijds ten volle bewust van de ziekte die hun hersenen aantast, aan de andere kant ook blij en geroerd wanneer ze praten over de momenten - positief en negatief - die er voor hen echt toe deden in het leven. Het maakt je als kijker dankbaar voor een gezond leven waarin deze ziekte je bespaard blijft, maar het filmpje zelf wekt geen medelijden op, eerder een gedeelde emotie wanneer ze over de dingen praten die ze zich nog goed kunnen herinneren.

En daarnaast is het een wijze levensles: het zijn de betekenisvolle ervaringen - en later de herinneringen daaraan - die ons gelukkig maken in het leven. Al het andere is bijzaak.

 

Lees ook:  12 levensmotto's voor een gezond en gelukkig leven van een 105-jarige Japanse arts

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings