Afval bestaat niet

23 april 2015
470

De petfles, wie kent hem niet? PET is de afkorting voor de scheikundige term 'polyethyleentereftalaat', een vorm van plastic die wordt gebruikt voor kleding, onderdelen van elektronische apparaten en stoelriemen, maar vooral (in 80% van de gevallen) voor het vervaardigen van plastic flessen.
Het materiaal werd in 1930 uitgevonden maar pas in de jaren '90 ontdekt en breed omarmd door frisdrankfabrikanten. Het is sterk, licht, flexibel en bovenal: goedkoop. Maar het voordeel van het onverwoestbare goedje is meteen ook het grootste nadeel: het is niet biologisch afbreekbaar en vormt daarom een grote belasting voor de natuurlijke omgeving.
En aangezien de biologisch afbreekbare variant nog niet massaal geproduceerd kan worden zoeken bedrijven en overheden naar oplossingen, van het organiseren van grote schoonmaakacties tot het op steeds grotere schaal mogelijk maken van recycling.
Dit en nog veel meer informatie over de alom bekende plastic fles is te vinden op de 'ode aan de PET fles', een initiatief van Tsjechische kunstenares Veronika Richterová. Ook verzamelde ze inmiddels 3.000 verschillende flessen uit 76 landen en als klap op de vuurpijl maakte ze honderden kunstwerken van gerecyclede flessen. Is het een vergaande obsessie of een uniek initiatief met als doel om mensen enthousiast maken voor recycling?
Hoe dan ook zijn de kunstwerken die Richterová vervaardigde van PET flessen werkelijk fascinerend, met altijd een knipoog naar de natuur. Een lichtend voorbeeld van de kunst van het recyclen!Afval bestaat niet | Paradijsvogels Magazine
Afval bestaat niet | Paradijsvogels MagazineAfval bestaat niet | Paradijsvogels MagazineAfval bestaat niet | Paradijsvogels MagazineAfval bestaat niet | Paradijsvogels MagazineAfval bestaat niet | Paradijsvogels Magazine Afval bestaat niet | Paradijsvogels MagazineAfval bestaat niet | Paradijsvogels MagazineAfval bestaat niet | Paradijsvogels MagazineAfval bestaat niet | Paradijsvogels Magazine
 

Lees ook:  Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings