9 tijdloze citaten uit de mooiste kinderboeken

20 oktober 2016
2110

Vele boeken uit onze kindertijd hebben nog altijd een speciale plek in ons hart. Sommige lazen we vele jaren geleden voor het laatst, anderen zijn tijdloos en onthullen naarmate we ouder worden iedere keer weer een nieuwe dimensie als we ze herlezen. Of voorlezen, want de mooie wijsheden uit kinderboeken kun je niet vroeg genoeg doorgeven.

Sommige boeken ga je ook pas echt waarderen als je ouder wordt: wie heeft er vroeger niet onder lichte dwang de vele pagina's van Le Petit Prince in de schoolbanken doorgelezen? En Français! Nu de strenge docent is vergeten (of niet..?) is het voor velen een boek om inspirerende levenslessen uit te putten.

Of denk aan De Gulle Boom, zo mooi vertaald door Arthur Japin. Het verhaal is summier, maar in combinatie met de plaatjes voor een kind net genoeg om de levensloop van boom en de jongen te begrijpen. Maar hoe verder je in het leven komt, hoe beter je begrijpt hoe de boom zich voelt en waarom hij zo gelukkig is, ondanks dat hij steeds meer van zichzelf geeft.

De vereenvoudiging waarmee kinderverhalen worden verteld is een welkome afwisseling op het leven met alle nuances, ingewikkeldheden en complexe verhoudingen. Om onze eigen blik weer te verruimen zetten we daarom een paar mooie citaten uit klassieke kinderboeken op een rij:

''Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk zeker dat ik het kan"

- Astrid Lindgren, Pippi Langkous

''Wanneer je één moment twijfelt of je kunt vliegen, dan verdwijnt de mogelijkheid om het ooit te kunnen"

- J.M. Barrie, Peter Pan

"Beloof me dat je altijd zult onthouden dat je moediger bent dan je gelooft, sterker dan je lijkt en slimmer dan je denkt.''

- A. Milne, Winnie de Poeh

kinderboeken-2

Lees ook:  Biografie panel | Alexander Münninghoff

"Ware moed is het tegemoet gaan van het gevaar wanneer je bang bent"

- L. Frank Baum, Wizard of Oz

"Het heeft geen zin om terug te gaan naar gisteren, want toen was ik een ander mens’’

- Lewis Caroll, Alice in Wonderland

''Hier is mijn geheim, het is heel simpel: we kunnen alleen zuiver zien met ons hart, de essentie is onzichtbaar voor het oog"

- Antoine de Saint-Exupéry, De Kleine Prins 

kinderboeken

"Niet iedereen die dwaalt, is vérdwaald"

- J.R.R. Tolkien, In de ban van de ring, De reisgenoten

"Elke opgave bevat een element van plezier. Vind het plezier en de opdracht wordt een spel"

- P.L. Travers, Mary Poppins

"Waar je een roos laat groeien, is geen plaats voor een distel"

- Frances Burnett, De geheime tuin

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down